Acasă Eveniment Columbia: Trei morţi şi 20 de dispăruţi după o alunecare de teren

Columbia: Trei morţi şi 20 de dispăruţi după o alunecare de teren

Alunecarea de teren s-a produs într-o zonă izolată şi muntoasă a municipalităţii Pueblo Rico, a anunţat Apărarea Civilă
Alunecarea de teren s-a produs într-o zonă izolată şi muntoasă a municipalităţii Pueblo Rico, a anunţat Apărarea Civilă

Cel puţin trei persoane au murit şi alte 20 sunt date dispărute în urma unei alunecări de teren produse duminică în nord-vestul Columbiei, unde echipe au fost dislocate pentru a încerca să salveze supravieţuitorii, au anunţat autorităţile, potrivit www.thedailystar.net.

„Nouă persoane au fost salvate, trei au murit şi se estimează că peste 20 de persoane sunt încă dispărute. Este o tragedie”, a scris preşedintele columbian, Gustavo Petro, pe Twitter.

Alunecarea de teren s-a produs într-o zonă izolată şi muntoasă a municipalităţii Pueblo Rico, a anunţat Apărarea Civilă.

Zeci de membri ai echipelor de salvare caută pasagerii unei motociclete şi ai unui autobuz, prinşi în alunecarea de teren.

Salvatorii au deplâns „decesul unei minore care, după ce a fost salvată, a murit înainte de a ajunge la spitalul din Pueblo Rico”, a declarat un oficial columbian pentru televiziunea Noticias Caracol, precizând că fetiţa avea 7 ani.

Un autobuz cu 25 de pasageri a părăsit oraşul Cali (sud-vest) duminică dimineaţă şi a parcurs aproximativ 270 de kilometri înainte de a se prăbuşi în Anzii Cordilieri, în drumul său către Quibdl (nord-vest), potrivit Apărării Civile. Un supraviețuitor a spus că șoferul autobuzului a reușit să evite alunecarea de teren.

De la începutul lunii august, ţara se află într-o stare de „catastrofă naţională” din cauza celui mai grav sezon ploios din ultimii 40 de ani, potrivit guvernului columbian.

Ploile au provocat 271 de decese şi 700.000 de sinistraţi în 2021 în Columbia.

Exit mobile version