Acasă Eveniment Mehedinți: Cinci persoane, reținute pentru furtul a două drujbe

Mehedinți: Cinci persoane, reținute pentru furtul a două drujbe

Polițiștii din cadrul Secției Rurală Șimian au fost sesizați, ieri, de un bărbat, de 41 de ani, din comuna Devesel, paznic la o societate comercială, cu privire la faptul că în noaptea de 23 spre 24 noiembrie, din interiorul unui vagon lăsat neasigurat, amplasat în pădurea din extravilanul localității Vrancea, s-au sustras două drujbe.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 23 noiembrie, un angajat al unei societăți comerciale, ce se afla de pază la punctul de lucru din pădurea situată în localitatea Vrancea, și-ar fi contactat telefonic un prieten, un bărbat de 32 de ani, și i-ar fi propus să vină să îi dea lemne din parchetul ce îl avea în pază.

La discuțiile purtate cu acesta au participat și un minor de 14 ani, un bărbat de 20 de ani și o tânără de 19 ani, paznicul menționând că în vagonul societății s-ar afla și două drujbe.

Cum au procedat

Prietenul paznicului, însoțit de minorul de 14 ani, tânăra de 19 ani și bărbatul de 20 de ani, s-au deplasat cu un autoturism spre punctul de încărcare a lemnelor din parchetul societății respective.

În apropierea societății, bărbatul de 20 de ani și tânără de 19 ani au coborât din autoturism, astfel încât să nu fie observați de paznic, iar bărbatul de 32 de ani și minorul, în prezența paznicului, ar fi încărcat material lemnos fasonat, fără a plăti vreo sumă de bani paznicului.

Profitând de neatenția paznicului, bărbatul de 20 de ani, ajutat de tânără de 19 ani, ar fi sustras și cele două drujbe anterior menționate, părăsind împreună locația.

Cele patru persoane s-au deplasat la locuința tinerei, unde ar fi descarcat materialul lemnos și cele două drujbe, stabilind ca în ziua următoare să ofere spre vânzare cele două drujbe sustrase.

Ieri, cele patru persoane au vândut drujbele unui bărbat. Față de cele 5 persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Prejudiciul a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt de arbori, furt calificat și complicitate la furt de arbori și furt calificat.

Exit mobile version