Acasă Eveniment Poliţist bulgar, împuşcat mortal la graniţa cu Turcia

Poliţist bulgar, împuşcat mortal la graniţa cu Turcia

Bulgaria a desfășurat aproximativ 350 de militari de-a lungul graniței sale de sud cu Turcia și Grecia pentru a ajuta poliția de frontieră să lupte împotriva afluxului de migranți în creștere
Bulgaria a desfășurat aproximativ 350 de militari de-a lungul graniței sale de sud cu Turcia și Grecia pentru a ajuta poliția de frontieră să lupte împotriva afluxului de migranți în creștere

Un poliţist bulgar, care patrula la graniţa cu Turcia în contextul unei puternice presiuni migratorii, a fost ucis luni seara de focuri de armă trase de pe teritoriul turc, a anunţat marţi guvernul de la Sofia, conform Reuters.

Un polițist bulgar a fost împușcat mort la granița cu Turcia, în partea de sud-est a țării, într-un schimb de focuri cu un presupus grup de migranți, a declarat marți ministrul de Interne Ivan Demerdzhiev.
Incidentul a avut loc luni, la ora 20.30, când au fost trase focuri din teritoriul turc asupra unui ofițer de poliție de frontieră și a unui soldat care patrula pe o porțiune a graniței în apropierea satului Golyam Dervent, a spus Demerdzhiev.
Polițistul, care inspecta gardul de la graniță, a observat o tăietură şi atunci s-a tras asupra lui. Bărbatul a murit pe loc. Militarul, care nu a fost rănit, a răspuns la foc după ce a auzit 10 până la 15 împușcături, iar un grup format din presupuși imigranți s-a retras, au spus oficialii.

„Este un act criminal, o agresiune extremă… Acesta este primul atac cu arme de foc al migranților”, a declarat reporterilor Dermendzhiev, care s-a grăbit la locul incidentului.
„De acum înainte, vom fi intransigenți față de oricine pune în pericol sănătatea și viața ofițerilor noștri”, a spus el.
Dermendzhiev a spus că autoritățile turce s-au angajat să coopereze și să-i caute pe autori și că le va cere să combată mai activ rețelele de trafic de ființe umane.

Bulgaria a desfășurat aproximativ 350 de militari de-a lungul graniței sale de sud cu Turcia și Grecia pentru a ajuta poliția de frontieră să lupte împotriva afluxului de migranți în creștere.

Exit mobile version