Acasă Eveniment Românul acuzat de moartea a 39 de imigranţi în Marea Britanie, extrădat

Românul acuzat de moartea a 39 de imigranţi în Marea Britanie, extrădat

Marius Mihai Drăghici este suspectat că face parte dintr-o rețea care a coordonat călătoriile imigranților în Marea Britanie.
Marius Mihai Drăghici este suspectat că face parte dintr-o rețea care a coordonat călătoriile imigranților în Marea Britanie.

Românul acuzat de moartea a 39 de imigranţi, ale căror trupuri neînsuflețite au fost găsite într-un camion frigorific, în Marea Britanie, a fost extrădat definitv joi, potrivit deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit procurorilor, Marius Mihai Drăghici, din Onești, Bacău, făcea parte dintr-o reţea care a coordonat călătoriile migranţilor înspre Marea Britanie.

În vârstă de 48 de ani, românul lucra în industria de transport.

Este vorba despre Marius Mihai Drăghici, din Regatul Unit care este suspectat că face parte dintr-o rețea care a coordonat călătoriile imigranților în Marea Britanie.

„Românul acuzat că ar fi cauzat în UK  moartea a 39 de imigranți a fost extrădat astăzi în mod definitiv de către ICCJ. (…) Deși mandatul (de arestare) are grave probleme de legalitate și autoritățile în UK au refuzat să puna la dispoziție actele ce stau la baza mandatului, (deși CAB le ceruse) ÎCCJ, în cinci ore de la contestație a clarificat deja că trebuie să fie extrădat. Presa din UK deja vorbește despre alocarea a trei milioane de Euro de către justiția de acolo pentru procesul lui Drăghici, iar procurorul atașat ambasadei a cerut în nenumărate rânduri extrădarea de urgență a lui Drăghici până pe maxim 20.10.2022. Întâmplare sau nu, s-a întâmplat”, anunță avocatul Adrian Cuculis.

Acuzat de moartea a 39 de migranți într-un camion frigorific

În luna iulie, poliția britanică a făcut publică o poză cu un român căutat pentru moartea a 39 de migranți care au fost găsiți decedați într-un camion frigorific.

Marius Mihai Drăghici este suspectat că face parte dintr-o rețea care a coordonat călătoriile imigranților în Marea Britanie. Bărbatul de 48 de ani lucra în industria de transport și are legături în Bacău, dar și în Spania, conform Sky News.

Victimele – bărbați, femei și copii- cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani – s-au sufocat după ce au fost închise într-un camion timp de aproape 12 ore. Camionul a fost transportat cu feribotul de la Zeebrugge, în Belgia, la Purfleet, pe 23 octombrie 2019.

Zece persoane au fost condamnate până acum în acest caz. Patru bărbați au primit pedepse cuprinse între 13 ani și 27 de ani, pentru ucidere din culpă și complot pentru introducerea ilegală de persoane.

Exit mobile version