Acasă Local Dolj Dolj: Reținuți pentru instigare la abuz în serviciu

Dolj: Reținuți pentru instigare la abuz în serviciu

Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală
Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală

Un bărbat, de 47 de ani, din Valea Stanciului, şi o femeie, de 59 de ani, din Craiova, bănuiţi de comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu au fost reținuți.

Astăzi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea, i-au reţinut, pentru 24 de ore, pe cei doi.

Din cercetările efectuate de poliţişti, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea, a reieşit că bărbatul de 47 de ani, în calitate de reprezentant al unei unităţi administrativ-teritoriale, repectiv femeia de 59 de ani, în calitate de funcționar responsabil cu achizițiile publice în cadrul aceleiaşi unităţi, ar fi instigat alţi funcţionari din cadrul unităţii să excludă nejustificat, prin solicitarea de clarificări excesive, cu încălcarea dispozițiilor legale din domeniul achizițiilor publice, în mod abuziv şi repetat, un ofertant din procedura de achiziție, favorizând un alt participant, care ofertase un preț mai mare, cu care, în final, ar fi fost încheiat un contract de lucrări publice, în valoare de peste 750.000 de lei.

Cei doi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj, urmând ca mâine să fie prezentaţi Judecătoriei Segarcea, cu propunere de arestare preventivă.

Exit mobile version