Acasă Eveniment Un bărbat trimis la morgă deși era viu a murit sufocat în...

Un bărbat trimis la morgă deși era viu a murit sufocat în sac

Femeie declarată decedată, găsită vie în sacul dus la pompele funebre
Femeie declarată decedată, găsită vie în sacul dus la pompele funebre

Un bărbat din Australia care a fost trimis la morgă când era încă în viață a murit sufocat în sacul de plastic, din care a încercat să iasă, dar fără succes. Medicul legist acuză personalul spitalului că a vrut să mușamalizeze incidentul, încercând să îl convingă să schimbe data de pe certificatul de deces, informează Observatornews.

Când medicul l-a examinat pe Kevin Reid, în vârstă de 55 de ani, a doua zi după sosira la morgă, aceesta era mort, dar avea ochii deschiși, sânge pe haine și avea poziția corpului schimbată, sugerând că ar fi murit, de fapt, la morgă. Medicul legist acuză acum personalul spitalului care, spune el, a încercat să-l convingă să acopere greșeala macabră, prin schimbarea datei de pe certificatul de deces, potrivit TheSun.

În plângerea sa, el susține că Kevin Reid, un pacient care primea îngrijiri paliative de la Spitalul General Rockingham din Australia de Vest, a fost declarat mort de asistentele din secție pe 5 septembrie. Au fost făcute ultimele constatări, iar trupul bărbatului a fost transportat la o morgă, cinci ore mai târziu.

Niciun medic nu a fost chemat pentru a certifica decesul

Niciun medic nu a fost chemat pentru a certifica decesul, o procedură standard, așa că medicului de la morgă i s-a cerut să elibereze unul și a mers să vadă cadavrul. Doctorul a rămas șocat după ce l-a văzut pe Kevin. Avea o poziţie nefirească, ochii deschişi, pete proaspete de sânge de la o tăietură, la un braţ, iar cealaltă mână era poziţionată peste umărul drept.

„Cred că sângele era de la o rană făcută la mână, în încercarea de a ieși, poziția brațului și ochii nu au fost în concordanță cu o persoană în stare post-mortem la aducerea la morgă”, a spus medicul legist.

Problema a ieșit la iveală când un șef de la o firmă de pompe funebre a pus la îndoială data de 6 septembrie de pe certificatul de deces, dat fiind faptul că familia fusese înştiinţată că acesta a murit pe 5 septembrie. Doctorul care a făcut acuzația a demisionat acum de la spital.

„După ce a primit notificarea de la un medic de la Spitalul Rockingham cu privire la moartea unui bărbat în vârstă de 55 de ani, tribunalul a început să investigheze cazul. Instanța nu va face publică niciuna dintre aceste investigații”, a spus o purtătoare de cuvânt a biroului legist.

O asistentă l-a declarat mort pe Kevin pe 5 septembrie 

South Metropolitan Health Service Paul Forden a spus că o asistentă l-a evaluat pe Kevin pe 5 septembrie și nu a găsit niciun semn de viață. Dar nu au existat medici care să certifice decesul, așa cum este necesar. Angajații cu care a vorbit i-au spus că semnele identificate de medicul de la morgă „nu sunt neobișnuite”.

„Doctorului i s-a cerut să ia în considerare dacă ar fi dispus să pună data decesului ca fiind ziua anterioară, când asistenta a evaluat decesul. Doctorul a refuzat să facă asta. Investigația se referă la protocoalele de după decesul pacientului, nu la faptul că acel pacient a decedat”, a continuat purtătoarea de cuvânt

La începutul acestui an, un bărbat despre care personalul azilului de bătrâni credea că a murit s-a dovedit a fi în viață tocmai când trupul său era pe cale să fie dus la un crematoriu. Pe rețelele sociale chineze au apărut imagini bizare care arată momentul în care angajaţii, derutați, au desfăcut sacul în care bărbatul era băgat, după ce personalul a observat o mișcare.

Exit mobile version