Acasă Eveniment Venezuela: Cel puţin şapte persoane au murit în timpul inundaţiilor, la o...

Venezuela: Cel puţin şapte persoane au murit în timpul inundaţiilor, la o reuniune religioasă

Încă se caută oamenii dispăruți în inundațiile din Venezuela (Foto: news.ro)
Încă se caută oamenii dispăruți în inundațiile din Venezuela (Foto: news.ro)

Cel puţin şapte persoane au murit în timpul unor inundaţii, la o reuniune religioasă din Venezuela.

La reuniunea religioasă participau aproape 40 de persoane, într-o regiune din Anzii venezueleni care se învecinează cu Columbia, relatează AFP, citat de news.ro. „În partea înaltă a muntelui au fost ploi abundente. Acestea au cauzat o inundaţie ce a luat un grup de persoane”. Anunțul a fost făcut sâmbătă, pe reţele de socializare, de guvernatorul statului Tachira (vest), Freddy Bernal.

„Până în prezent, şapte corpuri au fost recuperate, dintre care patru nu au fost identificate. Căutăm în continuare trei corpuri”, a anunţat el, deplângând o ”tragedie regretabilă”.

În total, 36 de membri ai Bisericii Metodiste, un grup religios protestant, s-au reunit în această regiune turistică la o ”adunare”. Unii se scăldau în râu atunci când a avut loc inundaţia, care a luat mai multe persoane.

Căutările victimelor, îngreunate de caracteristicile geografice ale acestei regiuni muntoase şi cu temperaturi scăzute, au continuat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Potrivit autorităţilor, Venezuela a înregistrat în 2022 precipitaţii peste medie. Acestea au cauzat pagube în anumite regiuni.

Guvernul atribuie aceste precipitaţii fenomenului meteorologic La Niña. El are la origine o anomalie termică a apelor ecuatoriale de suprafaţă din Oceanul Pacific.

Citește și: Cum era la ora de istorie ținută de I.L. Caragiale?

Exit mobile version