Acasă Eveniment MAE: Furtul fibrei optice din Spania nu a fost comis de românul...

MAE: Furtul fibrei optice din Spania nu a fost comis de românul de 19 ani

Circulația trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona ale operatorului feroviar spaniol de stat, Renfe, a fost suspendată
Circulația trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona ale operatorului feroviar spaniol de stat, Renfe, a fost suspendată

Circulația trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona ale operatorului feroviar spaniol de stat, Renfe, a fost suspendată luni, timp de câteva ore, din cauza unui furt de cabluri de pe calea ferată.

600 de metri de fibră optică au fost sustrași în Tarragona, iar polițiștii au reținut un tânăr de 19 ani în dreptul stației Santa Oliva. Ambasada României în Spania anunță că informația privind cetățenia hoțului este falsă.

„Având în vedere informațiile vehiculate în unele publicații periferice din Spania și preluate de presa română cu referire la furtul celor 600 de metri de cablu de fibră optică care a perturbat traficul feroviar în Spania, precizăm că persoana reținută de autoritățile spaniole la 8 august 2022 nu este cetățean român. Ne manifestăm preocuparea pentru prezentarea în spațiul public de informații de presă neverificate care contravin eticii și deontologiei profesionale și care pot aduce un prejudiciu grav de imagine comunității românești de pe plan local”, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

Exit mobile version