Acasă Eveniment Copilă de 5 ani, agresată sexual de un bărbat de 71 de...

Copilă de 5 ani, agresată sexual de un bărbat de 71 de ani

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au dispus arestarea unui craiovean de 71 de ani, acuzat de agresiune sexuală în formă continuată. Potrivit oamenilor legii, suspectul ar fi agresat sexual de două ori o minoră de 5 ani, care era la joacă în zona Esplanada din cartierul Craioviţa Nouă.

Poliţiştii doljeni au precizat că sesizarea a venit de la mama copilei, o femeie de 29 de ani, din Craiova.
„La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii, unde, pe o bancă, au identificat un bărbat de 71 de ani, din Craiova. În dimineața zilei de 5 august, poliţiştii au efectuat o percheziție domiciliară la locuinţa bărbatului bănuit de comiterea faptei, din municipiul Craiova. În urma percheziţiei, poliţiştii ridicat bunuri care pot constitui mijloace de probă în dosarul penal. Bărbatul a fost condus de poliţişti la sediul poliţiei în vederea continuării cercetărilor”, au explicat oamenii legii.

Copila de 5 ani, agresată de două ori

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că fetiţa de 5 ani a fost agresată de două ori de acelaşi bărbat.
„Poliţiştii au stabilit că bărbatul în cauză, la data de 28 și 31 iulie, în timp ce se afla în zona Esplanada (strada Arh. Duiliu Marcu) din Craiova, ar fi exercitat acte specifice infracțiunii de agresiune sexual asupra unei minore de 5 ani, care era la joacă în zona respectivă”, au mai precizat poliţiştii.

În cursul zilei de vineri, bărbatul de 71 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de agresiune sexuală în formă continuată. În aceeaşi zi, suspectul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului C. I., pentru comiterea infracţiunii de agresiune sexuală în formă continuată (2 acte materiale), pentru o perioadă de 30 de zile, între 5 august 2022 – 3 septembrie 2022, inclusiv”, a dispus instanţa. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi a fost contestată de bărbatul arestat.

Agresiunea sexuală

Potrivit Codului Penal, actul de natură sexuală cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani atunci când victima este rudă în linie directă cu agresorul sau nu a împlinit 16 ani.

Exit mobile version