Acasă Eveniment Mamă şi fiu, judecaţi pentru trafic de droguri

Mamă şi fiu, judecaţi pentru trafic de droguri

Magistraţii au dispus începerea judecării a două persoane, mamă şi fiu, acuzate de trafic de droguri. Potrivit anchetatorilor, un tânăr de 29 de ani a înfiinţat şi întreţinut o cultură de canabis, pe raza unei comune din Mehedinţi. Mama inculpatului, o femeie de 63 de ani, este acuzată de complicitate la trafic de droguri.

Potrivit anchetatorilor, suspectul a cumpărat seminţe de canabis de pe internet şi a înfiinţat o cultură, într-o comună din Mehedinţi.

„Din cercetări a reieșit că, din toamna anului 2021, un bărbat de 29 de ani ar fi comandat, de pe site-uri de profil, semințe de canabis, în scopul înființării unei culturi de canabis și ar fi avut preocupări în ceea ce privește traficul de droguri de risc”, au explicat oamenii legii.

Pe 10 martie 2022, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au făcut trei percheziţii domiciliare. Au fost ridicate 600 grame de fragmente vegetale, opt plante de canabis şi un cântar electronic. De asemenea, au fost ridicate dar şi instalaţiile folosite pentru întreţinerea plantelor. Potrivit anchetatorilor, au fost ridicate trei corturi, un filtru de aer, lămpi de iluminat, tubulatură de aerisire, un dispozitiv pentru măsurarea temperaturii și a umidității şi trei transformatoare.

Mamă şi fiu, judecaţi pentru trafic de droguri

După percheziţii, bărbatul și mama acestuia, o femeie, de 63 de ani, au fost duşi în faţa procurorilor DIICOT din Mehedinţi. Bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar mama sa a fost plasată sub control judiciar.

O zi mai târziu, pe 11 martie, procurorii DIICOT au cerut şi obţinut arestarea preventivă a inculpatului. Măsurile preventive au fost menţinute de instanţă în mai multe rânduri, ultima oară pe 18 iulie. Pe 26 iulie, Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia formulată de inculpatul de 29 de ani.

Între timp, la sfârşitul lunii aprilie, cei doi inculpaţi au fost deferiţi justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinţi şi a intrat în procedură de cameră preliminară. În iunie, instanţa a dispus începerea judecării inculpaţilor. Hotărârea Tribunalului Mehedinţi a fost contestată la Curtea de Apel Craiova. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 31 august.

Exit mobile version