Acasă Eveniment Trei ani de puşcărie pentru o mită de 200 de euro

Trei ani de puşcărie pentru o mită de 200 de euro

Maşina de poliţie era condusă în momentul accidentului de un poliţist din comuna Olanu
Maşina de poliţie era condusă în momentul accidentului de un poliţist din comuna Olanu

Instanţele din Craiova au condamnat la trei ani de închisoare cu executare un bărbat de 51 de ani, recidivist, acuzat că a încercat să mituiască cu 200 de euro doi poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova. În schimbul mitei, agenţii ar fi trebuit să facă uitat un dosar de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Incidentul în urma căruia craioveanul de 51 de ani s-a ales cu un dosar penale pentru dare de mită a avut loc în noiembrie 2019. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 23 spre 24 noiembrie, doi poliţişti au oprit în trafic un autoturism Jaguar. Oamenii legii au constatat că autoturismul, la volanul căruia se afla o şoferiţă, figura cu certificaul de înmatriculare suspendat. Poliţiştii au amendat şoferiţa şi au reţinut numerele şi certificatul de înmatriculare. După numai 10 minute, poliţiştii au văzut autoturismul în trafic, deşi nu mai avea drept de ciculaţie pe drumurile publice. La vederea poliţiştilor, şoferul a fugit.

„În acel moment, cele doua echipaje de politie s-au organizat pentru a opri în trafic autoturismul, pornind semnalele acustice şi luminoase din dotarea autospecialelor cu care se deplasau, însa conducatorul auto nu a oprit, ci a încercat să fugă de cele doua echipaje şi să scape de urmărire. În cele din urmă, s-a reuşit oprirea acestuia prin blocare. Persoana ce se afla la volan a fost condusă la sediul Biroului Rutier Craiova în vederea identificării şi întocmirii documentelor constatatoare”, au explicat anchetatorii.

Încercarea de mituire în incinta Biroului Rutier

Poliţiştii au stabulit că autoturismul a fost condus de un craiovean de 51 de ani. Acesta din urmă a încercat să mituiască oamenii legii pentru a nu întocmi un dosar penal. A fost refuzat, aşa că a plecat. S-a întors după o oră şi a încercat să strecoare 200 de euro în buzunarele poliţiştilor, se mai arată în rechizoitoriu.

„Inculpatul a revenit la sediul Biroului Rutier, gasinclu-l pe denunţator în curtea sediului. A început sa-l roage din nou în mod insistent sa-l ierte, să rupă documentele constatatoare întocmite şi să nu-i întocmeasca nici un dosar penal, oferindu-i suma de 200 euro(…). Văzând că denunţătorul a refuzat să primească suma de bani oferită, inculpatul a insistat, comunicându-i acestuia şi faptul că este recidivist, crezând că în acest fel îl înduplecă pe agentul de poliţie(…). Ulterior, inculpatul l-a abordat şi pe denunţatorul…, încercând sa-i introduca şi acestuia în buzunar aceeaşi sumă, de 200 euro, oferta refuzată şi de acesta în mod categoric”, au mai precizat anchetatorii.

Dupa formularea denunţurilor de cei doi poliţişti, cercetările au fost preluate de un procuror. Ulterior, pe 26 noiembrie, inculpatul s-a prezentat din nou la Biroul Rutier. Nu a mai încercat să mituiască poliţiştii, însă a recunoscut că a încercat să facă acest lucru în noaptea de 23/24 noiembrie.

Trei ani de puşcărie pentru dare de mită

Inculpatul a fost deferit justiţiei în ianuarie 2020. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat în februarie 2022. Bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită. Judecătorii au reţinut că inculpatul este recidivist. Acesta a fost condamnat în dosare de fraude cu carduri de credit, şantaj şi lipsire de libertate.

Hotărârea instanţei a fost atacată de inculpat cu apel la Curtea de Apel Craiova. În iulie, instanţa a respins ca nefondat apelul formulat de bărbatul de 51 de ani. În urma hotărârii Curţii de Apel Craiova, insulpatul urmează să execute pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj.

În mai, anul acesta, bărbatul a fost condamnat şi pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat. Judecătoria Craiova a dispus să achite o amendă penală în valoare de 9.000 de lei. Şi această hotărâre a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 23 septembrie.

Exit mobile version