Acasă Eveniment (VIDEO) Un autobuz s-a prăbușit în valea unui râu din Kenya. Cel...

(VIDEO) Un autobuz s-a prăbușit în valea unui râu din Kenya. Cel puțin 24 de morți

Cel puțin 24 de persoane au murit în centrul Kenyei după ce autobuzul în care se aflau a căzut de pe un pod în valea unui râu, a anunțat luni presa locală, informează Mediafax.

Ziarele Daily Nation și Standard au relatat că incidentul a avut loc duminică seara în comitatul Tharaka Nithi, când autobuzul aparținând companiei Modern Coast care se deplasa dinspre Meru spre orașul portuar Mombasa a virat de pe podul Nithi, plonjând în valea aflată la 40 de metri adâncime.

„Anunțăm cu tristețe națiunii … am pierdut 24 de persoane într-un accident macabru al autobuzului Modern Coast pe celebrul pod al râului Nithi, de-a lungul autostrăzii Meru – Nairobi”, a declarat Nobert Komora, un reprezentant al districtului.

Potrivit Daily Nation, Komora a mai spus că investigațiile inițiale au arătat că este posibil ca frânele autobuzului să fi cedat, împiedicându-l pe șoferul acestuia să vireze în mod corespunzător într-o curbă strânsă de pe pod.

Datele Biroului Național de Statistică arată că 4.579 de persoane au murit în accidente rutiere în Kenya în 2021, o creștere de 15% față de anul precedent.

Exit mobile version