Acasă Eveniment Turişti surprişi de o explozie şi un incendiu pe Barajul Hoover

Turişti surprişi de o explozie şi un incendiu pe Barajul Hoover

Barajul a fost construit în cinci ani şi a fost finalizat în 1936
Barajul a fost construit în cinci ani şi a fost finalizat în 1936

O explozie puternică a zguduit, marţi dimineaţă, barajul Hoover în timpul unui tur al unui grup de turişti al instalației, arată un videoclip .

Un clip postat pe Twitter la câteva minute după ora locală 10 a.m. a arătat un val uriaș de fum care se ridica din barajul de-a lungul râului Colorado, la granița dintre Nevada și Arizona.

„Eram în turul #hooverdam și am auzit o explozie şi foc”, a scris vizitatoarea, Kristy Hairston, pe Twitter.

Un ghid care făcea un tur al structurii de beton de 726 de picioare le-a spus vizitatorilor să-și scoată telefoanele mobile și camerele pentru a surprinde explozia.

„Tocmai a avut loc un incident aici la baraj”, a spus ghidul despre explozie și incendiul ulterior. „Vom pleca acum, ca să nu rămânem prinși aici.”
Nu a fost imediat clar ce a dus la explozie, deși unii de pe rețelele de socializare au speculat că un generator ar fi explodat.

Pompierii din Boulder City erau în drum spre baraj după ce au primit un apel de urgență, au anunțat oficialii departamentului din Nevada.

Cauza exactă a incendiului rămâne în curs de investigare

Dar incendiul a fost stins înainte ca pompierii din Boulder City să ajungă acolo, a spus departamentul într-un tweet ulterior.
Un transformator de la baraj a luat foc și a fost stins de pompierii instalației în jurul orei 10:30, potrivit unei purtătoare de cuvânt a Biroului de Recuperare, care administrează instalația.

„Nu există niciun risc pentru rețeaua electrică și energie este încă generată de la centrala electrică”, a scris purtătoarea de cuvânt Michelle Harris pentru The Post într-un e-mail.

Cauza exactă a incendiului rămâne în curs de investigare, a spus Harris.

Barajul Hoover – la aproximativ 30 de mile sud-est de Las Vegas – este cel mai vizitat baraj din lume, atrăgând aproximativ 7 milioane de turiști anual, conform site-ului său National Park Service.

Barajul a fost construit în cinci ani şi a fost finalizat în 1936, potrivit nypost.com.

Exit mobile version