Acasă Eveniment Italia: O româncă a furat cardurile pacienţilor pe care-i îngrijea

Italia: O româncă a furat cardurile pacienţilor pe care-i îngrijea

Cumpărăturile pe care le făcea românca erau modeste şi nu depăşeau 25 de euro pentru că la această sumă nu trebuie tastat pinul
Cumpărăturile pe care le făcea românca erau modeste şi nu depăşeau 25 de euro pentru că la această sumă nu trebuie tastat pinul

O româncă a furat carduri de credit de la pacienții internaţi în spitalul Santo Stefano di Prato și le-a folosit pentru cumpărăturile zilnice.

Femeia de 56 de ani, lucrător sanitar, lucra de câteva luni în spitalul Santo Stefano di Prato, potrivit iltirreno.gelocal.it.

Totul a început pe 5 iunie, când o femeie de 50 de ani a murit de Covid în spital. În aceeași zi, tatăl acesteia și-a dat seama că cineva foloseşte cardul fiicei sale pentru cumpărături la Esselunga din via Fiorentina.
Carabinierii au demarat o anchetă şi în urma vizionării imaginilor camerelor de supraveghere au descoperit femeia care folosise cardul.

Carduri ascunse sub preşul maşinii

Investigațiile ulterioare au stabilit că femeia este lucrător socio-sanitar în secţia de chirurgie a spitalului. La instrucțiunile procurorului adjunct al Republicii, Laura Canovai, carabinieri au percheziționat dulapul, mașina și casa femeii care locuiește în Florența. Sub covorul mașinii oamenii legii au găsit și alte cărți de credit, dintre care unul al unei asistente care avusese un accident și fusese internată în spital.
Cumpărăturile pe care le făcea românca erau modeste şi nu depăşeau 25 de euro pentru că la această sumă nu trebuie tastat pinul. Furturile au fost sistematice iar femeia, chestionată de carabinieri, nu a putut spune cine a furat, de-a lungul timpului, cărțile de credit.

Femeia primește un salariu de aproximativ 1.400 de euro pe lună, locuiește într-o casă decentă în Florența și are o mașină aproape nouă. Deci nu era cineva care avea nevoie de bani pentru a trăi.

La conferința de presă a carabinierilor a participat și directoarea spitalului din Prato, Sara Melani, care și-a exprimat dezamăgirea față de cele întâmplate și a spus că femeia va fi suspendată de la serviciu la sosirea comunicării oficiale a procurorului.

Tatăl femeii care a murit de Covid și care a depus pentru prima plângerea de furt a spus că banii fiicei pe care-i va recupera îi va dona în scopuri caritabile.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version