Acasă Eveniment Maşinile consilierului local PNL Adriana Ungureanu, vandalizate

Maşinile consilierului local PNL Adriana Ungureanu, vandalizate

Maşinile consilierului local PNL Adriana Ungureanu au fost vandalizate

UPDATE: Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, în această dimineaţă, a fost depusă o plângere pentru distrugere.

„În data de 27 mai, ora 10:00, poliţiştii Secţiei nr.4 Poliţie Craiova au fost sesizaţi prin plângere scrisă, de o femeie din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în noaptea de 26/27.05.2022, persoane necunoscute i-ar fi distrus oglinzile retrovizoare dreapta de la trei autoturisme pe care le deţine, acestea fiind parcate pe o stradă din municipiul Craiova.

În baza sesizării, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, fiind efectuate cercetări pentru identificarea autorilor şi luarea măsurilor legale”, au transmis poliţiştii doljeni.

Ştirea iniţială:

Consilierul municipal Adriana Ungureanu s-a trezit în această dimineaţă cu maşinile vandalizate. Este vorba de trei autoturisme, un Opel, o Toyota şi o dubiţă Ford, toate parcate pe strada Constantin Brâncuşi, în dreptul cofetăriei pe care aceasta o deţine.

Cele trei maşini au rămas fără oglinzi, acestea fiind rupte pur şi simplu şi lăsate pe trotuar, una dintre maşini fiind şi mâzgălită cu vopsea. „Este incredibil ce s-a întâmplat, cu câtă răutate au tras de oglinzi. Nu ştiu ce să mai cred. Nu suspectez pe nimeni, pentru că eu nu am avut niciodată nimic cu nimeni şi nu am făcut rău nimănui. O să merg chiar acum să depun plângere la Poliţie“, a afirmat Adriana Ungureanu, pentru GdS.

Consilierul local PNL nu a vrut să facă alte comentarii legat de contextul în care s-ar fi produs acest act de vandalism. În şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local s-a aprobat, printre altele, acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare“ al municipiului Craiova regizorului de teatru Declan Donnellan şi scenografului Nick Ormerod. Solicitarea a venit din partea Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, în plină desfăşurare a ediţiei a XIII-a a Festivalului Internațional Shakespeare. Motivarea a fost aceea că cei doi britanici s-au implicat activ în „viaţa“ festivalului, făcându-l cunoscut în toată lumea. Pentru Donnellan au fost 21 de voturi „pentru“, iar Ormerod a primit 22 de voturi, aşa că vor deveni cetăţeni de onoare ai Craiovei.

Adriana Ungureanu: „Eu am fost, oricum, împotrivă“

Adriana Ungureanu a afirmat în şedinţa CL Craiova că este împotriva acordării acestor titluri, în condiţiile în care există şi alţi oameni care au făcut ceva pentru oraş şi care ar merita să fie cetăţeni de onoare, mai ales că pentru tot ceea ce au făcut cei doi britanici au fost plătiţi din banii craiovenilor. Ulterior, după ce a aflat că Declan Donnellan şi Nick Ormerod formează un cuplu în viaţa de zi cu zi, Adriana Ungureanu a scris pe pagina sa de socializare că, „dacă ştiam, părăseam sala“. Postarea sa a stârnit un val de reacţii pe Facebook.

„Nu ştiu dacă incidentul de astăzi cu maşinile are legătură cu ceea ce am scris, nu vreau să mă pronunţ, dar eu şi în şedinţa de ieri am susţinut că nu văd de ce să le acordăm titlul de cetăţeni de onoare unor oameni care, chiar dacă au vorbit despre Craiova, au fost plătiţi pentru asta, în condiţiile în care avem destui profesori şi oameni de seamă care chiar fac ceva pentru oraşul nostru. Nu am pomenit nimic de faptul că sunt gay, pentru că nu am ştiut de acest aspect. Dar, repet, eu am fost oricum împotrivă“, a mai spus Adriana Ungureanu. Până în acest moment, la Secţia 4 Poliţie Craiova nu exista nicio plângere făcută de Adriana Ungureanu după vandalizarea maşinilor.

Exit mobile version