Acasă Eveniment Şoferiţă băută la volan, judecată pentru dare de mită

Şoferiţă băută la volan, judecată pentru dare de mită

Un primar din Oltenia a fost jefuit. Hoții i-au intrat în casă și ar fi plecat cu 100.000 de euro
Un primar din Oltenia a fost jefuit. Hoții i-au intrat în casă și ar fi plecat cu 100.000 de euro

Procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, o femeie şi un bărbat, acuzaţi de dare de mită. Femeia a fost depistată conducând cu o alcoolemie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pentru a scăpa de dosar, împreună cu bărbatul, ar fi încercat să mituiască cu 300 de euro un poliţist din Pieleşti.

Potrivit oameilor legii, femeia a fost depistată conducand sub inluenţa băuturilor alcoolice pe data de 2 aprilie. Poliţiştii doljeni au precizat că şoferiţa a provocat un accident la vederea agenţilor.

„În fapt, în data de 02.04.2022,  în jurul orelor 15:40, pe raza comunei Robăneşti, pe DJ 641, un echipaj de poliţie rurală format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Secția Rurală Pielești a surprins în trafic un conducător auto de sex feminin, care circula în zig-zag, iar după câteva sute de metri a intrat cu autoturismul într-un şanţ.

În urma evenimentului, agentul de poliţie a procedat la testarea persoanei în cauză cu aparatul Drager Test, rezultând 1,23 mg/litru alcool pur în aerul expirat”, au precizat oamenii legii.

Femeia a fost dusă la Spitalul de Urgență Craiova, unde i-au fost recoltate probe de sânge îpentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele şoferiţei a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

A încercat să-şi recupereze permisul de conducere

O zi mai târtiu, atât şoferiţa, cât şi un bărbat, l-au sunat pe poliţistul care a întocmit dosarul penal şi l-au rugat să se întâlnească.

„La data de 03.04.2022, unul dintre agenții constatatori, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, a fost contactat telefonic, în mai multe rânduri, de o persoană de sex masculin, precum și de conducătoarea auto, în legătură cu dosarul penal întocmit în data de 02.04.2022. I-au solicitat insistent să se întâlnească în vederea restituirii permisului de conducere, precum şi pentru a-i înmâna un plic”, au mai explicat anchetatorii.

Judecaţi pentru dare de mită

Poliţistul a refuzat propunerea celor doi şi a anunţat şeful ierarhic, precum ofiţerii anticorupţie. Ulterior, cei doi au fost prinşi în flagrant, după ce i-au oferit agentului plicul promis. Ofiţerii anticorupţie au găsit în plicul lăsat pe biroul agentului suma de 300 de euro. Pe 4 aprilie, cei doi inculpaţi au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Femeia a fost arestată preventiv, iar bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu. Pe 11 aprilie, Curtea de Apel Craiova a admis contestaţia formulată de inculpată şi a dispus plasarea ei în arest la domiciliu.

Ulterior, procurorii au dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară.

Ieri, instanţa a hotărât ca cei doi inculpaţi să rămână în continuare în arest la domiciliu.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version