Acasă Eveniment Cetăţean turc, judecat la Craiova pentru trafic de droguri

Cetăţean turc, judecat la Craiova pentru trafic de droguri

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a unui cetăţean turc, acuzat de trafic internaţional de droguri de mare risc. Potrivit anchetaorilor, pe 1 februarie, în tirul pe care bărbatul îl conducea, polițiștii de frontieră din Calafat au descoperit 81 kilograme de opiu. Săptămâna acesta, Tribunalul Dolj a prelungit mandatul de arestare emis pe numele altui cetăţean turc, în autovehiculul căruia au fost găsite 39 kilograme de opiu, tot la Calafat. 

Primul transport de opiu a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din Calafat pe 1 februarie. Procurorii DIICOT au precizat că drogurile au fost găsite sub paravântul cabinei tirului condus de un cetățean turc, de 48 de ani. Şoferul transporta mase plastice și circula pe ruta Turcia-Germania.

”La data de 01.02.2022, inculpatul s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, pe sensul de intrare în România, la volanul unui autocamion. Cu ocazia efectuării controlului specific, polițiștii de frontiera din cadrul SPF Calafat au descoperit în partea superioară a cabinei, în zona în care se află paravântul, mai multe pachete ambalate în saci de plastic, ce conțineau cantitatea de aproximativ 81 de kilograme de opiu, cu o valoare de piață de peste 1.500.000 euro”, au precizat anchetatorii.

Cetăţean turc, judecat pentru trafic internaţional de droguri

Suspectul a fost arestat preventiv pe 2 februarie. De atunci, mandatul de arestare a fost prelungit de instanţă de trei ori, ultima dată pe 21 aprilie. Între timp, inculpatul a fost deferit justiţiei de procurorii DIICOT. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară.

Turc prins cu opiu învelit în plumb, tot la Calafat

Pe data de 10 aprilie, poliţiştii de frontieră au descoperit un alt transport de opiu. Potrivit oamenilor legii, un şofer turc, de 53 de ani, venea din Turcia şi transporta peşte către firme din Franţa şi Italia. În urma contolului, poliţiştii de frontieră de la Calafat au descoperit 480 de pachete de ţigări cu timbre fiscale turceşti, dar şi aproape 39 kilograme de droguri.

Drogurile erau învelite în plumb şi ascunse în două gratare de metal.

„S-a constatat faptul că fiecare cutie conține câte un pachet, acoperit în material din plumb, în interiorul căruia se afla o substanță solidă de culoare maronie (posibil opiu), în cantitate totală de 38,6 kilograme. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 600.000 euro”, au mai explicat oamenii legii.

Pe 12 aprilie, bărbatul a fost arestat preventiv. Mandatul a fost emis de judecătorii de la Tribunalul Dolj. Ulterior, pe 9 mai, instanţa a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele inculpatului.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version