Acasă Eveniment Fost şef al IPJ Mehedinţi, achitat pentru abuz în serviciu

Fost şef al IPJ Mehedinţi, achitat pentru abuz în serviciu

Magistraţii de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin au dispus achitarea unui comisar-şef de poliţie, şef al IPJ Mehedinţi la data faptelor, deferit justiţiei pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului. Anchetatorii au susţinut că inculpatul ar fi încercat să ascundă o infracţiune de furt calificat comisă chiar în sediul IPJ Mehedinţi. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de procurori.

Procurorii anunţau, în martie 2021, trimiterea în judecată a unui comisar-şef de poliţie, împuternicit şef al IPJ Mehedinţi la data faptelor. Poliţistul a fost acuzat de abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

„În cursul lunii octombrie 2020, deşi a luat cunoştinţă despre săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat (faptă comisă în sediul IPJ Mehedinţi) în calitate de împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, inculpatul D.M. nu şi-a îndeplinit în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, constând în aceea că nu a sesizat de îndată organele de urmărire penală, nu a luat măsuri pentru ca urmele infracţiunii să nu dispară (izolarea locului comiterii faptei pentru a se efectua cercetarea la faţa locului cu scopul ridicării de eventuale urme papilare) şi a întreprins – nelegal – demersuri care se circumscriu activităţii de urmărire penală (identificarea şi ascultarea/audierea presupusului autor şi a martorilor), în scopul împiedicării descoperirii faptei şi tragerii la răspundere penală a numitului C. S.- F. (presupusul autor al infracţiunii de furt calificat)”, au precizat anchetatorii.

Achitat pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin pe 8 martie 2021. La sfârşitul săptămânii trecute, instanţa s-a pronunţat. Incupatul a fost achitat pentru ambele infracţiuni. Instanţa a invocat prevederile art. 16, lit. b, din Codul de Procedură Penală(fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege).

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de către procurori.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version