Acasă Eveniment Arest prelungit pentru şase traficanţi de minori şi persoane

Arest prelungit pentru şase traficanţi de minori şi persoane

Instanţele din Craiova au prelungit mandatele de arestare emise încă din noiembrie 2021 pe numele a şase persoane cercetate într-un amplu dosar de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism. Potrivit anchetatorilor, inculpaţii au exploatat sexual mai multe tinere vulnerabile în Craiova, Pitești și Timișoara, dar şi în Italia, Franța, Elveția, Spania sau Germania.

Procurorii DIICOT anunţau, în noiembrie 2021, destructurarea unui grup infracţional specualizat în comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi persoane. Anchetatorii au susţinut că grupul infracţional a acţionat în judeţul Dolj încă din anul 2009.

„În fapt s-a reţinut că, în perioada 2009-2010, pe raza judeţului Dolj, un număr de cinci suspecţi au constituit un grup infracțional organizat, grup la care ulterior au aderat mai multe persoane, şi care a avut ca scop recrutarea mai multor tinere, în scopul exploatării sexuale (practicarea prostituției „la stradă” sau/și „pe casă/apartamente”). Iniţial, exploatarea victimelor a avut loc pe raza municipiilor Craiova, Pitești și Timișoara, iar ulterior acestea au fost transportate și adăpostite în străinătate (Italia, Franța, Elveția, Spania, Germania, Danemarca)”, au precizat oamenii legii.

Aceştia din urmă au mai susţinut că gruparea infracțională recruta, de regulă, tinere vulnerabile. Procurorii au dac ca exemplu victime care proveneau din familii dezorganizate, naive sau lipsite de educație.

Victimele, recrutate prin metoda „loverboy”

Procurorii DIICOT au mai susţinut că inculpaţii au folosit metoda „loverboy” pentru a câştiga încrederea victimelor.

„În cele mai multe situații, folosind metoda „loverboy”, membrii grupării câștigau încrederea victimelor. Sub pretextul unui viitor comun și oferirii unui mod de viață lipsit de griji, le convingeau să practice prostituția în special în municipiile Craiova și Timișoara, după care se deplasau împreună cu acestea în diferite țări (Italia, Franța, Spania, Elveția), unde, prin constrângere, le determinau să practice prostituția în folosul lor”, au mai explicat anchetatorii.

De regulă, victimele au fost ținute în imobile închiriate. Erau transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituția, şi erau permanent controlate şi supravegheate. Sumele de bani erau luate în totalitate de către membrii grupării, au mai susţinut procurorii.

Şase traficanţi de minori şi persoane, în arest

Pe 25 noiembrie 2021, anchetatorii au cerut arestrea preventivă a 14 inculpaţi. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus arestarea a şase dintre suspecţi. Ceilalţi au fost plasaţi sub control judiciar. De atunci, mandatele de arestare au fost prelungite în mai multe rânduri de instanţa de judecată. La sfârşitul lunii aprilie, instanţele au dispus din nou prelungirea mandatelor emise pe numele celor şase inculpaţi. De data acesta, Curtea de Apel Craiova a prelungit mandatele de arestare cu 20 de zile. Hotărrea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version