Acasă Eveniment Cercetaţi sub control judiciar pentru un scandal din ziua de Paşte

Cercetaţi sub control judiciar pentru un scandal din ziua de Paşte

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au dispus plasarea sub control judiciar a trei craioveni cercetaţi pentru lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Alţi cinci suspecţi au fost plasaţi de procurori sub control judiciar. Potrivit oamenilor legii, în ziua de Paşte, suspecţii au fost implicaţi într-un conflict, pe strada Bârsești din Craiova. În urma scandalului o persoană a fost rănită, iar geamurile mai multor autoturisme au fost sparte.

Potrivit poliţiştilor doljeni, în conflictul din ziua de Paşte ar fi fost implicate opt persoane.

„În fapt, cele opt persoane sunt bănuite că în seara zilei de 24 aprilie, în timp ce se aflau pe strada Bârseşti din municipiul Craiova, s-ar fi lovit reciproc, incident în urma căruia ar fi fost distruse geamurile mai multor autoturisme, fiind tulburată ordinea şi liniştea publică”, au explicat oamenii legii.

Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova care au dispus efectuarea de percheziţii la locuinţele suspecţilor.

Bâte şi săbii, ridicate în urma percheziţiilor

Oamenii legii au descins la suspecţilor vineri dimineaţa. Poliţiştii spun că au ridicat zeci de bâte, săbii şi cuţite.

„În dimineața zilei de 29 aprilie, polițiștii Secției nr.2 Poliție Craiova au pus executare cinci mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Craiova, într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În urma perchezițiilor desfășurate de polițiști, au fost ridicate 43 de obiecte contondente, spray-uri iritant lacrimogene şi obiecte tăietor-înţepătoare”, au mai precizat oamenii legii.

Opt persoane, cercetate sub control judiciar

Tot vineri, poliţiştii au puse în executare opt mandate de aducere, persoanele fiind duse la sediul unității de poliție pentru audieri. Mai departe, poliţiştii au dispus reţinerea a opt persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani. Este vorba de cinci bărbaţi şi trei femei, bănuiţi de comiterea faptelor. O zi mai târziu, prcocurorii au dispus plasarea sub control judiciar a cinci dintre suspecţi. Sâmbătă, ceilaţi trei au fost duşi la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa nu a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor şi a dispus plasarea inculpaţilor sub control juciar pe o perioadă de 60 de zile.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată de inculpaţi şi procurori.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version