Acasă Eveniment Bărbaţi arestaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat

Bărbaţi arestaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat

Bărbaţi arestaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi operaţiuni cu substanţe psihoactive
Bărbaţi arestaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi operaţiuni cu substanţe psihoactive (Foto: Ziare.com)

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani au fost arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuare fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În acelaşi dosar, o femeie în vârstă de 25 de ani a fost pusă sub control judiciar, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

„La data de 30 aprilie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, au derulat o acţiune operativă, în sistem integrat, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Vaslui şi au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bârlad. Au fost puse în executare patru mandate de aducere, persoanele depistate fiind prezentate D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, în vederea audierii.

Faţă de cei trei bărbaţi cercetaţi a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna iulie 2021, cei trei bărbaţi cercetaţi ar fi constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a procura, depozita, prepara şi vinde produse susceptibile a avea efecte psihoactive, către consumatori din judeţul Vaslui. Faţă de cei trei bărbaţi cercetaţi a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de 1 mai, faţă de aceştia, Tribunalul Vaslui a dispus măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de femeia de 25 de ani a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile”, precizează un comunicat de presă transmis de IPJ Vaslui, conform Agerpres.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Vaslui, al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vaslui şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui.

Exit mobile version