Acasă Eveniment Fost registrator, judecat pentru vaccinări fictive

Fost registrator, judecat pentru vaccinări fictive

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui fost registrator, acuzat de acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic. Potrivit anchetatorilor, în perioada mai-iunie 2021, în calitate de registrator la un centru de vaccindare din Drobeta Turnu Severin, a generat aproape 100 de adeverinţe false de vaccinare împotriva COVID-19. În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei alţi 14 inculpaţi.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul a accesat fără drept drept aplicaţia RENV şi a introdus datele unor persoane nevaccinate. Mai exact, datele persoanelor nevaccinate au fost scrise peste cele ale unor persoane vaccinate.

„În fapt, s-a reținut că, inculpatul, fost registrator în cadrul Centrului de vaccinare Stadion municipal din Drobeta Turnu Severin, în perioada 15.05.2021-25.06.2021, a accesat fără drept aplicația RENV de pe sistemele de calcul din centrele de vaccinare Stadion Municipal și Sala Polivalentă, ambele din municipiul Drobeta Turnu Severin, și a modificat datele informatice ale acesteia, în sensul că a suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate, datele a 96 de persoane cărora le-a generat adeverințe de vaccinare false, care atestă în mod nereal că cele 96 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID 19”, au explicat procurorii.

Judecat pentru vaccinări fictive

Pe data de 23 septembrie, inculpatul a fost dus la Tribunalul Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Bărbatul a fost acuzat de acces ilegal la un sistem informatic și fals informatic.

Pe data de 10 martie, inculpatul a fost deferit justiţiei. În acelaşi dosar au fost puse sub acuzare alte 14 persoane. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinţi, urmând să intre în procedură de cameră preliminară. Săptămâna trecută, pe 25 martie, instanţa a dispus plasarea inculpatului sub control judiciar.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version