Acasă Eveniment (VIDEO) Incendiu pe un feribot cu 288 de persoane la bord

(VIDEO) Incendiu pe un feribot cu 288 de persoane la bord

Un incendiu a izbucnit vineri pe un feribot care naviga între Grecia și Italia și care avea la bord 288 de persoane, transmite publicația greacă Kathimerini.

Nava Euroferry Olympia, aflată sub pavilion italian, plecase din cel mai mare port din vestul Greciei, Igoumenitsa, și se îndrepta către portul italian Brindisi. Evenimentul s-a produs vineri dimineață, în jurul orei 04.00. Potrivit unui martor, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui aparat frigorific defect. O anchetă se află în desfășurare.

Pe când se afla în apropiere de insula Corfu, pe navă a izbucnit un incendiu. Era ora 04.00 dimineața însă autoritățile elene sunt pregătite pentru astfel de incidente, a spus un martor. În astfel de cazuri, sunt antrenate să intervină prompt alte vase și, la nevoie, inclusivavioane. 

Nu există victime

Din fericire, nu există decese, însă feribotul a ars în totalitate. Nici o persoană nu a fost rănită, nu a suferit arsuri și nu există nimeni care s-ar fi intoxicat cu fum. Un singur pasager a avut nevoie de îngrijiri medicale deoarece este cardiac și a suferit un episod de dispnee. 

Autoritățile din Grecia se tem însă ca nu cumva la bordul navei să se fi aflat și persoane clandestine. Se știe că mulți dintre cei care doresc să plece în Italia folosesc astfel de rute maritime și, de obicei, se călătoresc clandestin cu astfel de vapoare.

Toți pasagerii erau greci și transportau mărfuri către Italia. Din primele informații, pe vas nu s-au aflat cetățeni români. Pasagerii au fost debarcați șise află pe insula Corfu. 

Exit mobile version