Acasă Eveniment Casă cuprinsă de flăcări din cauza unui coş defect

Casă cuprinsă de flăcări din cauza unui coş defect

Mai bine de cinci ore au acționat pompierii Stației Scornicești, pentru stingerea unui incendiu puternic, izbucnit la o gospodărie din comuna Corbu, sat Ciurești. Potrivit pompierilor, cel mai probabil, cauza incendiului a fost un coș de fum deteriorat.

La locul evenimentului au acționat două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, iar în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime. În momentul sosirii echipajelor, ardea acoperișul casei, pe o suprafaţă de 60 de metri pătrați, o bucătărie și o anexă gospodărească. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite.

Pentru a evita producerea unor incendii, pompierii amintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coșurile de fum:

Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate premergător sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie.

Coşurile de fum vor fi prelungite deasupra acoperişului cu 0,5 – 0,8 metri.

În podurile caselor, coşurile de fum vor fi obligatoriu tencuite şi văruite, pentru a putea observa cu uşurinţă prezenţa unor fisuri.

Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşurilor.

În spaţiul dintre coşuri şi planşee se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version