Acasă Eveniment Israel: Doi piloți au murit după prăbușirea unui elicopter militar

Israel: Doi piloți au murit după prăbușirea unui elicopter militar

O rachetă a armatei israeliene luminează cerul în timpul căutărilor după ce un elicopter militar s-a prăbușit în largul coastei Haifa în noaptea de 3 ianuarie

Doi piloți ai Forțelor de Apărare Israelului au murit luni seară, după ce elicopterul militar s-a prăbușit în largul coastei Haifa, din nordul Israelului.

Un al treilea membru al echipajului a fost recuperat și dus la Centrul Medical Rambam din Haifa pentru tratament. Spitalul a spus că este în stare stabilă, fiind tratat în stare de șoc și apoi va fi mutat la unitatea de terapie intensivă pentru tratament suplimentar.

Echipele de căutare și salvare ale IDF i-au scos pe ceilalți doi membri ai echipajului din apă și au efectuat eforturi de resuscitare, dar nu au putut să-i resusciteze, potrivit Times of Israel.

IAF spune că elicopterul militar a căzut fără a da SOS și s-a scufundat după prăbușire.

Cei doi piloțierau Lt.-Col. Erez Sachyani și maiorul Chel Fogel. Familiile lor au fost notificate, a declarat IDF într-un comunicat.

Lt.-col. Erez Sachyani (dreapta) și maiorul Chel Fogel, care și-au pierdut viața

Armata a spus că supraviețuitorul era un ofițer de patrulă navală. Tipul de elicopter care s-a prăbușit este de obicei echipat de un pilot, un copilot și un ofițer de marină. Elicopterul a căzut în Marea Mediterană, chiar lângă orașul-port Haifa. Accidentul a avut loc destul de aproape de coastă pentru ca locuitorii orașului să vadă flăcările de pe țărm și să îl cheme la poliție.

Elicopterul zbura la o altitudine joasă înainte de accident.

Căutarea de după prăbușire

Echipele de căutare și salvare au inclus Unitatea 669 a IDF, unitatea de comando Flotilla 13 de elită a marinei și unitatea de scufundări Yaltam a marinei. Un ofițer al forțelor aeriene a spus că elicopterul a decolat pentru un exercițiu de antrenament în jurul orei 20.00 și s-a prăbușit aproximativ o oră mai târziu.

Părți ale elicopterului militar au ajuns pe țărm după ce s-a prăbușit în largul coastei Haifa

Forțele de salvare l-au scos pe ofițerul supraviețuitor din apă la aproximativ 1,5 kilometri (aproape 1 milă) în larg. El a fost adus la baza navală din Haifa și apoio ambulanță l-a dus de urgență la spital, a raportat Haaretz.

Zborurile de antreament, oprite

Șeful Forțelor Aeriene Israeliene, Amikam Norkin, a dat ordin ca toate elicopterele de tipul celui care s-a prăbușit să rămână la sol. Au fost oprite toate zborurile de antrenament al forțelor aeriene și a numit o echipă care să investigheze accidentul.

Cauza concretă a accidentului nu a fost cunoscută imediat, dar forțele aeriene au spus că este rezultatul unei defecțiuni tehnice, nu al unui atac.

Imaginile video realizate imediat după accident, care au fost distribuite rapid pe rețelele de socializare, au arătat epava în flăcări, nu departe de coastă. Într-un videoclip, se părea că elicopterul a luat foc înainte de a lovi apa.
Videoclipuri suplimentare au arătat că au fost lansate rachete în zonă pentru a ajuta echipele de căutare și salvare.

Elicopterul care s-a prăbușit a fost un Eurocopter AS565 Panther, cunoscut de IAF ca „Atalef” sau liliac. Aeronava este folosită în principal pentru misiuni pe mare, deoarece este capabilă să aterizeze pe nave de rachete ale Marinei israeliene, în special pe modelele din clasa Sa’ar-5.
Fragmente de elicopter au început să ajungă pe țărm la scurt timp după accident.

Exit mobile version