Acasă Eveniment EUROPOL: Un român, pe lista celor mai căutați 62 de infractori

EUROPOL: Un român, pe lista celor mai căutați 62 de infractori

Europol – agenţia Uniunii Europene pentru combaterea criminalităţii – a publicat vineri lista celor mai căutaţi 62 de infractori, sub titlul ‘Ascunşi la vedere’, potrivit eumostwanted.eu.

Pentru unii dintre cei căutaţi se oferă şi recompense. De exemplu, pentru informaţii despre germanul Norman Volker Franz, condamnat la închisoare pe viaţă pentru două omoruri, Europol ar plăti 25.000 de euro.

Agenţia poliţienească europeană consideră că mulţi dintre cei căutaţi desfăşoară activităţi care nu dau nimic de bănuit, undeva în lume, şi intră în relaţii normale cu oameni care nu îi suspectează de nimic – de unde şi titlul listei de anul acesta.

Europol a început să publice astfel de liste din 2016 şi a reuşit să aresteze 110 infractori, dintre care în 41 de cazuri s-a pornit de la informaţii trimise prin site-ul web respectiv.

Căutat pentru omor

Cetăţeanul român Miluţ-Liviu Ciucheş, de 28 de ani, este căutat pentru infracţiuni, inclusiv violente şi în grup, comise în Irlanda. Europol trimite şi la pagina publicată despre acesta de poliţia română, https://www.politiaromana.ro/ro/most-wanted/ciuches-milut-liviu.

La 10.04.2014, persoana urmărită, cu ajutorul a 10 alți inculpați, a pătruns prin efracție în apartamentul persoanei vaătămate, a exercitat acte de violență repetate, de o intensitate deosebită, asupra victimei si i-a sustras mai multe bunuri de valoare. În urma leziunilor traumatice suferite, victima a decedat la 13.04.2014. Tot cu aceeași ocazie, cu ajutorul acelorași inculpati, persoana urmărită a exercitat acte de violență față de alte două victime care se aflau în apartament, folosind răngi, bâte și cuțite

Poliția Română, despre Miluţ-Liviu Ciucheş: „Arestare preventivă 30 zile pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, omor calificat, tentativa de omor calificat și tâlhărie calificată. Semnalmente: înălțime 1,75 m, greutate circa 85 kg, corpolentă atletică, ochii căprui, fața rotundă, păr șaten, tip drept”.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version