Acasă Eveniment (VIDEO) Tânăr, arestat după ce a tras mai multe focuri la Universitatea...

(VIDEO) Tânăr, arestat după ce a tras mai multe focuri la Universitatea Țării Bascilor

Un Un tânăr de 21 de ani a fost arestat miercuri după-amiază în campusul Universității Țării Bascilor din Leioa (Bizkaia) pentru că a tras numeroase focuri de armă la Facultatea de Științe și Tehnologie și într-un autobuz care circula spre zona Bilbao, potrivit El Pais.

Înarmat cu o puşcă, individul a pătruns în campusul din oraşul Leioa.

„A tras peste zece focuri sau chiar mai mult spre faţada facultăţii. Individul a fost arestat“, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei basce.

“Nu s-au înregistrat răniţi”, a subliniat poliţia bască pe Twitter, menţionând desfăşurarea “unui dispozitiv important poliţienesc pentru a asigura securitatea tuturor studenţilor, profesorilor şi altor membri ai personalului”.

Potrivit cotidianului El Pais, autorul atacului armat i-a spus unei femei de serviciu: “Nu vreau să fac rău nimănui, doar universităţii”.

Identitatea tânărului nu a fost dată publicității, deși decanul Facultății de Științe, Fernando Plazaola, a indicat că este student la UPV, deși nu a precizat dacă studiază în facultatea unde a avut loc atacul. „Când i-am aflat numele, i-am examinat dosarul și este genial”, a declarat decanul reporterilor.

Exit mobile version