Acasă Eveniment Alte persoane de pe insula spaniolă La Palma, obligate să îşi părăsească...

Alte persoane de pe insula spaniolă La Palma, obligate să îşi părăsească locuinţele

Alte persoane de pe insula spaniolă La Palma, obligate să îşi părăsească locuinţele
Alte persoane de pe insula spaniolă La Palma, obligate să îşi părăsească locuinţele

Alte persoane de pe insula spaniolă La Palma au fost obligate să îşi părăsească locuinţele miercuri seară după ce scurgeri de lavă provenite de la vulcanul Cumbre Vieja ameninţau să distrugă încă un cartier, informează Reuters.

Întrucât erupţia acestui vulcan, intrată în cea de-a patra săptămână, nu prezintă semne că s-ar încheia, autorităţile locale se aşteaptă ca scurgerile de lavă să avanseze spre nord-vest, dincolo de limita zonei care era deja evacuată.

Cei mai mulţi rezidenţi din acea zonă au plecat deja şi acesta este motivul pentru care doar 10-15 persoane şi-au părăsit locuinţele miercuri seară, au precizat reprezentanţii serviciilor de urgenţe.

Lava provenită din această erupţie s-a depus deja pe o suprafaţă totală de aproape 600 de hectare

Lava provenită din această erupţie s-a depus deja pe o suprafaţă totală de aproape 600 de hectare, distrugând aproximativ 1.500 de locuinţe şi alte clădiri, inclusiv o fabrică de ciment – din care au fost emişi nori de fum toxic la începutul acestei săptămâni -, precum şi plantaţii de banane şi avocado, potrivit autorităţilor spaniole.

Joi dimineaţă, un seism cu magnitudinea 4,5 s-a produs pe această insulă

Joi dimineaţă, un seism cu magnitudinea 4,5 s-a produs pe această insulă, a anunţat Institutul Geografic Naţional din Spania. Încă de dinainte de erupţie, cutremurele de pământ erau înregistrate constant în La Palma.

Aproximativ 6.000 de rezidenţi din La Palma au fost evacuaţi. Insula are o populaţie de 83.000 de locuitori. 

Exit mobile version