Acasă Eveniment Percheziţii la o grupare care prelua locuinţe prin şantaj, cămătărie şi înşelăciune

Percheziţii la o grupare care prelua locuinţe prin şantaj, cămătărie şi înşelăciune

Reprezentantul unei galerii de artă, anchetat pentru vânzarea unor tablouri falsificate
Reprezentantul unei galerii de artă, anchetat pentru vânzarea unor tablouri falsificate

Peste 50 de percheziţii au avut loc în Oradea şi Salonta, la presupuşi membri ai unei grupări care în ultimii ani ar fi deposedat oameni de locuinţele lor, prin şantaj, cămătărie şi înşelăciune, printre cei vizaţi de anchetatori numărându-se un avocat şi doi notari publici, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor, au avut loc 51 de percheziţii, la care au luat parte poliţişti de combatere a criminalităţii organizate şi procurori de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 – prezent, cei 11 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, toţi din judeţul Bihor, printre care se numără un avocat şi doi notari publici, ar fi deposedat de locuinţe (apartamente şi case) mai multe persoane din judeţul Bihor, prin metode dolosive, înşelăciune şi rea credinţă. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi identificat persoane vulnerabile, proprietari de imobile şi, profitând de situaţia acestora, prin înşelăciune, şantaj, violenţă ori acordarea de împrumuturi cu dobândă mascată, le-ar fi pretins să semneze actele de transfer ale imobilelor deţinute, în favoarea membrilor grupării sau a persoanelor din anturajul acestora”, a informat IPJ.

Percheziţiile au avut loc nu doar acasă la suspecţi, ci şi la trei birouri notariale, la un cabinet de avocatură sau la firme. Au fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, diverse înscrisuri, nouă telefoane mobile, trei laptop-uri, patru stik-uri de memorie, materiale pirotehnice deţinute ilegal, 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă, precum şi 183.617 lei, 151.000 de HUF, 2.300 de euro, 1.300 de USD şi 200 de GPB.

Anchetatorii au pus în executare opt mandate de aducere, emise pe numele membrilor grupării.

Exit mobile version