Acasă Local Dolj Condamnat pentru tâlhărie, căutat de poliţişti

Condamnat pentru tâlhărie, căutat de poliţişti

Bărbatul urmărit de poliţişti a fost condamnat la patru ani şi nouă luni de închisoare.

Poliţiştii caută un bărbat de 35 de ani, născut în Craiova şi domiciliat în Drobeta Turnu Severin, condamnat la patru ani şi nouă luni de închisoare pentru tâlhărie şi efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Fratele bărbatului a primit o pedeapsă de doi ani şi o lună de închisoare cu suspendare. Anchetatorii au reţinut că, pe 14 septembrie 2017, bărbatul de 35 de ani a bătut un bărbat şi i-a sustras un card bancar şi o sumă de bani. Ulterior, împreună cu fratele său, au scos de pe cardul victimei aproximativ 4.300 de lei.

Instanţa de judecată a reţinut că tâlhăria a avut loc în noaptea de 13 spre 14 septembrie 2017, în Drobeta Turnu Severin. Victima, care era însoţită de bărbatul de 35 de ani, a extras bani dintr-un bancomat. După aceea a fost lovit şi jefuit de inculpat.

„După ce a luat cardul și a ajuns la bancomat, persoana vătămată a extras suma de 200 lei, lângă bancomat în momentul extragerii aflându-se și persoana de sex masculin care mersese în apropierea sa din momentul în care a plecat din bar.

După prima retragere de numerar de pe card, persoana vătămată s-a îndreptat către local, însă, după circa 50 de metri, a revenit la bancomat, fiind însoțit de aceeași persoana de sex masculin, și a mai extras suma de 100 lei, timp în care persoana necunoscută s-a poziționat în proximitatea bancomatului.

După ce a făcut a doua retragere de bani, cei doi s-a îndreptat către localul(…). Când au ajuns în dreptul imobilului cu numărul 28, persoana vătămată a fost lovită în față de către însoțitorul său, persoana vătămată căzând la pământ. Cu acel prilej, victima a simțit cum i-a fost sustras din buzunarul de la piept cardul pe care îl folosise la ATM, dar și suma de 300 lei pe care numai ce o extrăsese”, au reţinut judecătorii.

Anchetatorii au stabilit că, în aceeaşi noapte, inculpatul şi fratele său au efectuat 10 extrageri de pe cardul victimei. Au reuşit să retragă suma totală de 4.320 de lei.

Condamnare cu executare pentru tâlhărie

Cei doi inculpaţi au fost deferiţi justiţiei în aprilie 2018. În octombrie 2019, Tribunalul Mehedinţi s-a pronunţat. Bărbatul de 35 de ani a primit o pedeapsă de trei ani şi nouă luni de închisoare. Celălalt inculpat a fost condamnat la doi ani şi o lună de închisoare cu suspendare.

A urmat apelul, iar în octombrie, anul trecut, Curtea de Apel Craiova a dispus rejudecarea inculpaţilor. Dosarul a ajuns din nou pe rolul Tribunalului Mehedinţi, instanţă care s-a pronunţat în iulie. De data acesta, bărbatul de 35 de ani a primit o pedeapsă de patru ani şi nouă luni de închisoare. Fratele său a fost condamnat tot la doi ani şi o lună de închisoare cu suspendare.

Condamnat pentru tâlhărie, dat în urmărire

Instanţa a reţinut că cei doi inculpaţi au plecat din ţară, motiv pentru care nu au putut fi audiaţi.

„Din actele de la dosarul cauzei reiese că ambii inculpați au cunoștință despre proces, dar audierea acestora nu a putut fi realizată întrucât au părăsit teritoriul țarii și nu au dorit să se prezinte pentru audiere”, se arată în hotărârea instanţei.

Ulterior, după ce sentinţa Tribunalului Mehedinţi a rămas definitivă, bărbatul de 35 de ani a fost dat în urmărire. Bărbatul figurează pe lista persoanelor urmărite a Poliţie Române.

Portrivit reprezentanţilor IPJ Mehedinţi, în prezent se fac verificări în vederea identificării și reținerii bărbatului de 35 de ani.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version