Acasă Eveniment Prins de polițiști beat la volan, fără permis, pe străzile din Craiova

Prins de polițiști beat la volan, fără permis, pe străzile din Craiova

Polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au fost prezenți ieri pe străzi pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

Polițiștii au constatat 9 infracțiuni la regimul circulației rutiere, fiind depistate persoane care au condus vehicule neînmatriculate, sub influenţa băuturilor alcoolice ori fără a deține permis de conducere.

De asemenea, au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 9 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

Craiovean care circula beat prin oraș, deși nu avea permis

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Bechet au depistat un bărbat de 33 de ani, din Sadova, care conducea prin localitate o autoutilitară neînmatriculată în circulaţie.

De asemenea, poliţiştii au depistat un tânăr de 29 ani, din Ostroveni, care conducea un autoturism pe DN 55, în comuna Ostroveni, sat Lișteava, deşi avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

Poliţişti din cadrul Secției 2 Poliție Craiova şi un jandarm din cadrul IJJ Dolj au depistat un bărbat de 36 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism prin localitate deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi avea o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în mediul rural poliția a întocmit dosare penale

Poliţişti din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Bucovăț au depistat un bărbat de 31 de ani, din Podari, în timp ce conducea pe strada Școlii, din localitate, un motociclu neînmatriculat și fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa au depistat un tânăr de 19 ani, din comuna Pleniţa, în timp ce conducea un autoturism pe strada Biserica Poiana, din localitate, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au depistat pe DN56D, în Calafat un bărbat de 34 ani, din localitate, care conducea un autoturism având o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma celor constatate, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier, iar cercetările sunt continuate urmând ca la finalizare să fie propuse soluţii legale prin unităţile de parchet competente.

Poliţiştii rutieri vor fi în continuare prezenţi în teren şi vor desfăşura acţiuni de prevenire a accidentelor de circulaţie, de conştientizare a pericolului la care participanţii la traficul rutier se expun când nu respectă regulile de circulaţie precum şi de combatere a principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Exit mobile version