Acasă Eveniment Condamnaţi pentru profanarea cadavrului unei femei

Condamnaţi pentru profanarea cadavrului unei femei

Cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv pe 5 decembrie 2020.

Doi tineri de 19 ani din localitatea Pătuelele, Mehedinţi, au fost condamnaţi la câte 11 luni de închisoare cu executare pentru profanare de morminte şi furt calificat. Cei doi inculpaţi au fost acuzaţi că, în noiembrie 2020, a intrat în mormântul unei femei decedate în septembrie 2015, într-un accident rutier. Au sustras o sumă de bani, un inel şi mâna dreaptă a cadavrului.

Procurorii au reţinut că, în noaptea de 23 spre 24 noiembrie 2020, cei doi inculpaţi au pătruns în mormântul unei femei înmormântate în cimitirul din localitatea Pătulele. „După ce au deschis sicriul în care se afla cadavrul numitei R.C. au sustras mâna dreaptă, formată din anțebraț, palmă și degete, un inel, precum și suma de 62 lei ce se afla în sicriu”, se arată în hotărârea instanţei.

În urma înregistrării convorbirilor telefonice ale inculpaţilor, anchetatorii au mai stabilit că unul dintre ei a filmat momentul în care a intrat în mormânt.

„Discuția telefonică mai rezultă că numitul C.I. deține fragmentele osoase de la cadavru de care dorește să scape cât mai repede, iar pe telefonul mobil deține o înregistrare video pe care a făcut-o în momentul în care a pătruns într-un mormânt.

În această discuție telefonică, numitul Ș.B. îl atenționează pe numitul C.I. cu privire înregistrarea video pe care o deține pe telefon, să nu posteze pe rețelele de socializare și nici să nu o trimită la vreo persoană”, a mai reţinut instanţa.

Au profanat mormântul unei femei decedate într-un accident

Instanţa a mai reţinut că cei doi inculpaţi au profanat mormântul unei femei care a decedat în septembrie 2015. „Fiind audiată în calitate de persoană vătămată, numita C.C. a declarat că fiica sa a decedat în anul 2015 în urma unui accident rutier. În momentul în care a înmormântat-o pe fiica sa i-a pus suma de 62 de lei în buzunar, precum și câteva bijuterii din argint.

Persoana vătămată a mai declarat că nu dorește să se constituie parte civilă în procesul penal pentru suma de 62 de lei, sumă ce au sustras-o inculpații din sicriul fiicei sale”, au mai reţinut magistraţii.

Condamnaţi pentru profanarea cadavrului unei femei

Cei doi inculpaţi, care au fost arestaţi preventiv pe 5 decembrie 2020, au fost deferiţi justiţiei pe 18 decembrie, pentru comiterea infracţiunilor de profanare de cadavre sau morminte şi furt calificat. Dosarul a fost întregistrat pe rolul Judecătoriei Vânju Mare, instaţă care s-a pronunţat în aprilie, anul acesta. Inculpaţii şi-au recunoscut faptele în faţa judecătorilor şi au fost condamnaţi la câte 11 luni de închisoare cu executare.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 6 septembrie.

Între timp, la sfârşitul lunii ianuarie, unul dintre cei doi inculpaţi a fost condamnat la un an şi şapte luni închisoare cu suspendare într-un dosar de furt calificat. Şi acest dosar se afla pe rolul Curţii de Apel Craiova, instanţă care judecă apelul formulat de una dintre părţile civile.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version