Acasă Eveniment 20 de persoane, printre care și 2 copii, moarte pe o barcă...

20 de persoane, printre care și 2 copii, moarte pe o barcă în derivă

20 de oameni, inclusiv doi copii, au fost găsiți morți pe o barcă în insulele Turks şi Caicos
20 de oameni, inclusiv doi copii, au fost găsiți morți pe o barcă în insulele Turks şi Caicos

O barcă a fost găsită în derivă la aproximativ o milă de insula Grand Turk, cu 20 de morți la bord, inclusiv doi copii, au declarat duminică autoritățile din Insulele Turks și Caicos. Oficialii au declarat că anchetatorii au exclus jocul abuziv, dar încă încearcă să stabilească ce s-a întâmplat. Identitățile și originea morților erau, de asemenea, în curs de anchetă, potrivit ABC News.

Pescarii au văzut barca mică și au alertat filiala marină a Forțelor de Poliție din Insulele Turks și Caicos, care au remorcat nava la mal. Purtătorul de cuvânt al poliției, Takara Bain, a declarat că anchetatorii au deschis o anchetă.

Comisarul de poliție Trevor Botting a declarat că barca pare să fi venit din afara Caraibelor și că autoritățile nu cred că avea ca destinație Insulele Turks și Caicos.

„Anchetatorii lucrează pentru a stabili identitatea victimelor și modul în care și-au pierdut viața”, a spus Botting. Insulele Turks și Caicos sunt adesea un magnet pentru haitienii disperați care doresc să fugă de acasă de sărăcie și teritoriul a fost, de asemenea, folosit ca punct de transbordare de către traficanții de persoane.

În iunie 2020, Srikajamukam Chelliah, cetățean canadian născut în Sri Lanka, a pledat vinovat de acuzațiile de trafic de persoane în fața unui judecător din Turks și Caicos și a fost condamnat la 14 luni de închisoare. El a fost extrădat în Florida și condamnat pe 24 februarie la 32 de luni de închisoare pentru conspirarea introducerii de persoane în SUA. Chelliah fusese prins în august 2019 cu o barcă care transporta 158 de persoane, inclusiv 28 din Sri Lanka. El le-a spus anchetatorilor că se îndreptau spre Statele Unite.


Exit mobile version