Acasă Eveniment Vameșii au confiscat mărfuri de 800.000 de euro

Vameșii au confiscat mărfuri de 800.000 de euro

Mărfuri susceptibile a fi contrafăcute cu o valoare de piață de peste 800.000 de euro, confiscate
Mărfuri susceptibile a fi contrafăcute cu o valoare de piață de peste 800.000 de euro, confiscate

Echipe Mobile ale Direcției Generale a Vămilor au reținut mărfuri susceptibile a fi contrafăcute cu o valoare de piață de peste 800.000 de euro.

Inspectorii vamali din cadrul Directiei Generale a Vămilor – Serviciul Coordonare Echipe Mobile au descoperit într-un automarfar sosit din Turcia aproximativ 11.400 de articole vestimentare, în valoare de peste 800.000 euro, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 15 iunie 2021, inspectorii vamali din cadrul Directiei Generale a Vămilor – Serviciul Coordonare Echipe Mobile, în timpul desfășurării unei acțiuni în trafic, au oprit un autocamion înmatriculat în România, care transporta textile din Turcia pentru o firmă din România. La volanul automarfarului se afla un cetățean turc în vârstă de 43 ani.

Ca urmare a analizei de risc specifice și verificării documentelor de transport prezentate autorității vamale s-a dispus efectuarea controlului fizic asupra mărfurilor aflate în regim de tranzit vamal. Astfel, mijlocul de transport a fost condus la Biroul Vamal de Interior Slobozia unde, ca urmare a controlului vamal, au fost identificate mărfuri susceptibile de încălcare a unor drepturi de proprietate intelectuală.

Inspectorii vamali au descoperit peste 11.400 de articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute care daca ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă ar fi avut o valoare de peste 800.000 de euro.

Verificările în cauză vor fi continuate de către organele de poliţie sub aspectul săvârşirii unor fapte de natură penală.

Exit mobile version