Acasă Eveniment Aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer sosesc luni în România

Aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer sosesc luni în România

Mâine va ajunge în România o tranşă record de vaccin Pfizer, de 1.091.610 doze
Mâine va ajunge în România o tranşă record de vaccin Pfizer, de 1.091.610 doze

România va primi luni o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 698.490 de doze. Puțin peste 70.000 de doze vor ajunge la Centrul Regional de Depozitare Craiova.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinare Împotriva COVID-19, citat de Agerpres.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, precizează CNCAV.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

* Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 231.660 doze;
* Centrul Regional de Depozitare Braşov: 60.840 doze;
* Centrul Regional de Depozitare Cluj: 99.450 doze;
* Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 60.840 doze;
* Centrul Regional de Depozitare Craiova: 70.200 doze;
* Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 81.900 doze;
* Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 93.600 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 7.214.669 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 5.847.392 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Alocarea dozelor de ser se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei, mai arată sursa citată.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version