Acasă Eveniment Poliţist lovit cu capul în figură de un şofer băut

Poliţist lovit cu capul în figură de un şofer băut

Un craiovean de 31 de ani este cercetat pentru comiterea infracţiunii de ultraj, după ce a lovit cu capul în figură un poliţist de la Secţia 2. Incidentul a avut loc luni noaptea, pe strada Șoseaua Popoveni din Craiova. Poliţistul a fost lovit în timp ce încerca să-l imobilizeze pe bărbatul de 31 de ani, care se urcase băut la volan. Potrivit Sindicatului Europol, mai multe persoane au încercat să-l scape pe suspect din mâinile poliţiştilor.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, suspectul a condus băut. A încercat să fugă de poliţişti, însă nu a reuşit.

„Poliţişti din cadrul Secției 2 Poliție Craiova și elev din cadrul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Șoseaua Popoveni au observat un autoturism care se deplasa sinuos motiv pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, folosindu-se semnalele acustice și luminoase.
Ulterior, pe aceeaşi stradă conducătorul autoturismului în cauză a oprit autoturismul şi a încercat să pătrundă în curtea unui imobil.

Poliţiştii au reuşit prinderea conducătorului auto, care în momentul încătuşării ar fi lovit cu capul în zona feţei unul din poliţişti. Ulterior, cel în cauză a fiind condus la sediul secţiei pentru audieri. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 31 de ani din Craiova”, au precizat oamenii legii.
Aceştia din urmă l-au testat pe bărbat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele suspectului a fost întocmit un dosar pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi ultraj.

Scandal pe Șoseaua Popoveni

Sindicatul Europol a publicat pe Facebook imagini video din momentul în care suspectul a fost imobilizat de poliţişti. Se aud diverse voci ale unor persoane care încearcă să-l scape pe suspect. Un bărbat care le cere poliţiştilor să-şi mute maşina, pentru că nu poate trece.

„Luni noaptea, în Craiova, un nenorocit l-a lovit cu capul în față pe un polițist pentru a scăpa din custodia agenților care l-au imobilizat pentru faptul că a condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La fața locului au ajuns toate echipajele disponibile din zonă deoarece, cunoscuții autorului, au încercat să creeze o busculadă pentru a-l scăpa din mâinile polițiștilor. Veți auzi pe fundal comentariile oamenilor, care mai de care, și tentativele acestora de a-l elibera pe bărbat. Unul dintre ei chiar strigă nervos, în timp ce trăgea de polițiști, că el vrea să intre în curte și nu poate de mașina poliției”, a transmis Sindicatul Europol.

Poliţiştii, înconjuraţi de zeci de persoane

Sindicaliştii mai spun că poliţiştii care au intervenit au fost înconjuraţi de zeci de persoane.

„Evenimentul a avut loc în cartierul Popoveni din Craiova, unde polițiștii Secției 2 Poliție au urmărit un șofer care a refuzat să oprească la semnalele acustice și luminoase. Când a ajuns în dreptul unui imobil, bărbatul urmărit a ieșit din autoturism și a încercat să sară gardul unei case. Colegii noștri au reușit să îl prindă și să-l imobilizeze. Problemele au apărut în momentul în care bărbatul și-a strigat cunoscuții iar în scurt timp, cei doi polițiști au fost înconjurați de zeci de persoane”, a mai explicat Sindicatul Europol.

Reprezentanţii Sindicatului Europol au mai susţint că procurorii nu au dispus reţinerea agresorului. Poliţistul lovit a suferit o fractură de piramidă nazală şi are nevoie de 16 zile de îngrijiri medicale.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version