Acasă Local Dolj Amenzi pentru protestatarii craioveni

Amenzi pentru protestatarii craioveni

Amenzi pentru protestatarii craioveni
Amenzi pentru protestatarii craioveni

Jandarmii craioveni au amendat mai mulţi participanți la protestul anti-Covid, care a avut loc marţi seara, pe străzile Craiovei. Au primit amenzi 46 de protestatari, iar alți 54 s-au ales cu avertismente. Sancţiunile au fost date pentru nedeclararea manifestației, desfășurarea acesteia în trimpul restricționării circulației, dar şi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Dacă prima zi de proteste împotriva măsurilor anti-Covid din Craiova a luat autorităţile pe nepregătite, a doua zi lucrurile au stat altfel. Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, care a asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestul de marţi seara, a transmis că au fost date 46 de amenzi.

„Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 46 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.250 de lei și 54 de avertismente.

În principal, acestea au fost aplicate pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

De asemenea, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane”, au precizat reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

La protestul de luni seara au fost date două amenzi

Potrivit jandarmilor doljeni, la protestul de luni seara, au fost aplicate două sancţiuni. În schimb, a fost întocmit un dosar penal pentru lovirea sau alte violențe. Asta după ce doi participanţi la protest s-au luat la bătaie.

„În jurul orei 21.40, în timp ce protestatarii se aflau în deplasare pe bulevardul Calea Bucureşti, a avut loc o altercație între doi tineri participanți la protest.

Jandarmii doljeni au intervenit imediat, au aplanat conflictul și i-au condus pe cei implicați la secția de poliție, pentru identificare și stabilirea imprejurărilor producerii incidentului. În acest sens au fost intocmite actele de sesizare a organului de urmarire penala pentru infractiunea de „loviri sau alte violente”.

De asemenea, pe timpul desfăşurării manifestării de protest, au mai fost aplicate două sancţiuni contraventionale conform Legii nr. 61/1991, urmând ca după vizionarea tuturor imaginilor video sa fie aplicate si alte masuri specifice pentru fapte de natură penală sau contravenţională”, au precizat reprezentanţii IJJ Dolj.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version