Acasă Eveniment Oltean acuzat că şi-a bătut concubina o noapte întreagă, condamnat cu executare

Oltean acuzat că şi-a bătut concubina o noapte întreagă, condamnat cu executare

Trei dintre inculpaţii din acest dosar au fost arestaţi preventiv în septembrie, anul trecut.

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să condamne la 4 ani şi 7 luni închisoare un bărbat de 53 de ani, din Mărunţei, Olt. Bărbatul a fost acuzat că a condus fără permis şi a lovit intenţionat cu maşina o fată de 14 ani, care circula pe marginea şoselei, în Mărunţei. Ulterior, bărbatul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, dar şi recoltatea de probe de sânge. În februarie, acelaşi bărbat a fost condamnat la 8 ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat că şi-a bătut concubina o noapte întreagă. La acestă pedeapsă au fost adăugate 687 zile de închisoare. Este vorba de un rest dintr-o pedeapsă primită în Italia, tot pentru tentativă de omor.

Bărbatul de 53 de ani a fost deferit justiţiei în martie 2020. A fost acuzat de lovire sau alte violențe, conducere fără permis şi refuzul prelevării de mostre biologice. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Slatina, instanţă care s-a pronunţat în septembrie, anul trecut.

Instanţa a reţinut că inculpatul a comis faptele pe 7 martie 2020.
„În spatele persoanei vătămate şi al martorei, se deplasa cu auto marca VW Passat, cu viteză redusă, inculpatul B.N. Deplasarea inculpatului în aceste condiţii i-a atras atentia martorei Z.C., care a atenţionat-o pe persoana vătămată că se ţine o maşină după ele. În momentul în care persoana vătămată a întors privirea în spate pentru a observa maşina, inculpatul a accelerat nejustificat şi a acroşat cu partea dreapta faţă a autoturismului pe persoana vătămată, proiectand-o pe sol”, se arată în hotărârea instanţei.

Şoferul autoturismului a fost găsit acasă de oamenii legii. Bărbatul a refuzat să sufle în etilotest, dar şi recoltarea de probe biolgice. Mai mult decât atât, bărbatul avea permisul suspendat de pe 8 februarie 2020, când fusese depistat conducând băut. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 8 martie 2020.

Face puşcărie pentru comiterea a trei infracţiuni

Medicii legişti au stabillit că minora de 14 ani a suferit leziuni care au necesitat 75-80 de zile de îngrijiri medicale. Pe 1 septembrie 2020, inculpatul a fost găsit vinovat pentru cele trei infracţiuni.
Pentru lovire a primit o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni de închisoare. Pentru conducere fără permis 1 an şi două luni de închisoare. Pentru refuzul recoltării de probe biologice a mai primit 2 ani şi 7 luni de închisoare. După contopirea pedepselor şi aplicarea unui spor, inculpatul a fost condamnat la 4 ani şi 7 luni de închisoare cu executare. De asemenea, instanţa i-a interzis inculpatului să comunice sau să se apropie la mai puţin de 100 metri de partea vătămată pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei.

A urmat apelul, iar miercuri, Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat. Instanţa a menţinut pedeapsa stabilită de Judecătoria Slatina. Hotărârea Curţii de Apel este definitivă, aşa că inculpatul trebuie să execute cei 4 ani şi 7 luni de închisoare.

Oltean acuzat că şi-a bătut concubina, opt ani de închisoare

La jumătatea lunii februarie, acelaşi bărbat a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor. Sentinţa a fost dată de judecătorii de la Tribunalul Olt.
Anchetatorii au susţinut că, „în noaptea de 30/31.03.2019, in intervalul orar 21:00 – 06:00, inculpatul B.N., în timp ce se afla la domiciliul acestuia, i-a aplicat concubinei sale multiple lovituri la nivelul capului, membrelor și toracelui cu pumnii, genunchii și picioarele, cu o coadă de mătură, cu cataramele a două curele și cu un făraș metalic, provocându-i acesteia mai multe leziuni, pentru vindecarea cărora persoana vătămată a avut nevoie de îngrijiri medicale de 12 – 14 zile”.

La acestă pedeapsă au fost adăugate 687 zile de închisoare. Este vorba de un rest dintr-o pedeapsă de 5 ani şi 11 luni de închisoare primită în Italia, pentru tentativă de omor. Hotărârea Tribunalului Olt nu este definitivă şi a fost atacată cu apel.

Condamnat şi în Italia pentru tentativă de omor

În februarie 2017, Curtea de Apel Craiova a dispus ca inculpatul să execute în ţară o pedeapsă de 5 ani şi 11 luni primită în Italia. Autorităţile italiene au susţinut că, pe 17 mai 2014, bărbatul a înjunghiat un cetăţean român cu un cuţit de bucătărie. Bărbatul a fost transferat într-un penitenciar din România, iar în aprilie 2018 a fost eliberat condiţionat. Instanţa care a dispus eliberarea condiţionată a inculpatului este Tribunalul Mehedinţi.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version