Acasă Eveniment Şofer filmat circulând pe spaţiul verde, amendat de poliţiştii locali

Şofer filmat circulând pe spaţiul verde, amendat de poliţiştii locali

Un şofer care a fost susprins circulând pe spaţiul verde, pe strada Râului din Craiova, a fost identificat şi amendat de poliţiştii locali. Şoferul a primit o amendă de 1.580 de lei pentru alte abateri, nu pentru că a depăşit pe spaţiul verde.

Un şofer care a depăşit pe spaţiul verde coloana de maşini oprită la un semafor de pe strada Râului, a fost identificat de Poliţia Locală Craiova. Anunţul a fost făcut astăzi, pe pagina de Facebook a Primăriei Craiova.

„Joi, 11 februarie 2021, un conducător auto a efectuat o manevră de depășire a coloanei de autoturisme ce se afla oprită la semaforul aflat la intersecția străzilor Râului și Brestei. Depășirea a fost făcută pe spațiul verde ce desparte sensurile de mers de pe strada Râului. Manevra a fost surprinsă de alți participanți în trafic, iar imaginile au fost publicate pe internet. În urma analizei imaginilor, Poliția Locală a reușit identificarea proprietarului autoturismului marca Ford Mondeo. Astăzi, 12 februarie 2021, autoturismul a fost ridicat pentru nerespectarea dispozițiilor privind circulația rutieră. Persoana în cauză a fost amendată cu suma de 1000 + 580 lei pentru că a circulat pe zona verde și trotuar și 3 puncte de penalizare la permisul de conducere”, anunţă Primăria Craiova.

Reprezentanţii Primăriei Craiova mai spun că sancţiunea nu a fost aplicată şoferului pentru că a circulat pe spaţiul verde. Şoferul a fost sancţionat, de fapt, pentru staţionare neregulamentară.

„Sancțiunea de astăzi pentru staționare neregulamentară și măsura de ridicare a mașinii nu are nicio legătură cu fapta contravențională pe care utilizatorul mașinii a săvârșit-o în cursul zilei de ieri, pe strada Râului.
Poliția Locală nu are competențe privind aplicarea sancțiunilor pentru depășirea de coloane sau traversarea intersecției pe culoarea roșie a semaforului”, a mai susţinut Primăria Craiova.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version