Acasă Eveniment O pisică încuiată într-un apartament a murit de foame

O pisică încuiată într-un apartament a murit de foame

O pisică încuiată într-un apartament a murit de foame
Foto: Libertatea

Stăpânul unei pisici, în Franța, a primit o condamnare la închisoare cu suspendare, după ce a abandonat animalul încuiat în apartament și a dispărut.

Pisica a fost găsită fără viață, după 6 luni. Proprietarul și-a părăsit apartamentul din Avrillé, lângă Angers (Maine-et-Loire), fără să anunțe pe cineva, în octombrie 2017, potrivit quest-france.fr.

După mai bine de 2 ani, pe 5 ianuarie, a fost judecat în absență. Marți, Curtea Penală Angers a anunțat sentința: condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare. Sentința sa este însoțită de interzicerea păstrării unui animal.

Inculpatul va trebui să plătească în total 1.700 de euro către patru asociații de apărare a animalelor

De asemenea, inculpatul va trebui să plătească în total 1.700 de euro către patru asociații de apărare a animalelor, care au denunțat „calvarul real cauzat acestui animal”.

Proprietarul a plecat din casă și nu a avertizat pe nimeni

Proprietarul lui Cacahuète (Alună), acum în vârstă de 27 de ani, a plecat din casă și nu a avertizat pe nimeni. După șase luni, cutia lui poștală era atât de plină încât vecinii au alertat autoritățile de dispariția tânărului. În apartament, „am descoperit cadavrul pisoiului, care cântărea 650 g”, a subliniat, în timpul ședinței, avocatul asociațiilor pentru protecția animalelor. Greutatea normală a unei pisici de aceeași vârstă este de 3,5 kg.

Exit mobile version