Acasă Eveniment Cultivator de canabis, la judecată

Cultivator de canabis, la judecată

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat de 47 de ani, acuzat de trafic de droguri de risc. Anchetatorii susţin că bărbatul a cultivat canabis pe o suprafaţă de teren dintr-o comună doljeană. În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat 3 kilograme de canabis, dar şi 140 de ghivece în care erau plantate seminţe de canabis.

Procurorii DIICOT susţin că bărbatul a cultivat canabis începând cu luna iulie 2020.

„În perioada iulie-septembrie 2020, inculpatul a întreținut o cultură de canabis, înființată pe o suprafață de teren situată într-o comună de pe raza județului Dolj, pe care ulterior a recoltat-o în vederea comercializării. La data de 20.10.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, au efectuat un o percheziție domiciliară, în urma căreia a fost ridicată cantitatea de aproximativ 3 kilograme de canabis, 91 de plante de canabis și 140 de ghivece în care anterior au fost plantate seminţe de canabis”, au precizat oamenii legii.

Trimis în judecată pentru trafic de droguri

Bărbatul de 47 de ani a fost arestat preventiv pe 21 octombrie 2020. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Dolj. Instanța a prelungit în mai multe rânduri mandatul de arestare emis pe numele inculpatului, ultima dată pe 29 decembrie. Hotărârea instanței a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova, instanță care i-a respins acțiunea pe 4 ianuarie.

Între timp, pe 28 decembrie, bărbatul a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc. Dosarul a fost înregistrat pe rolul tribunalului Dolj, urmând să intre în preocedură de cameră preliminară.

Pedeapsă cu executare pentru un cultivator de canabis

Un bărbat de 31 de ani, din Fărcaș, a fost condamnat definitiv în decembrie, într-un dosar asemănător.

Procurorii DIICOT au stabilit că bărbatul a înființat două culturi in-door de canabis în localitățile Moțăței și Fărcaș. Drogurile, care erau cultivate în ghivece, ajungeau pe piața stupefiantelor din Craiova.

În urma perchezițiilor, făcute în februarie 2020, au fost descoperite două culturi de canabis. Au fost ridicate 90 de ghivece în care se aflau plante de canabis, două instalatii folosite la întreținerea culturilor, dar și 150 de grame de canabis. Bărbatul a fost trimis în judecată în martie, anul trecut, pentru trafic și deținere de droguri de risc. Pe 10 decembrie, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat la doi ani și cinci luni de închisoare. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version