Acasă Eveniment Judecați pentru fraudarea APIA

Judecați pentru fraudarea APIA

Au recunoscut că au depus documente false la APIA
Procurorii DNA au susţinut că inculpați au obținut bani de la APIA în baza unor documente eliberate de un funcţionar de la Primăria Valea Stanciului.

Procurorii DNA din Craiova au dispus trimiterea în judecată a două persoane fizice acuzate că au obținut fraudulos de la APIA suma de 377.000 de lei. În același dosar a fost trimisă în judecată și o societate comercială.

Potrivit procurorilor DNA, inculpații din acest dosar sunt acuzați de folosirea de documente false pentru obținerea de donduri europene și fals material în înscrisuri oficiale.

Este vorba de două persoane, reprezentanți ai unei societăți comerciale, dar și societatea comercială cu pricina. Anchetatorii spun că inculpații au depus documente false la APIA.

”În perioada 2012-2014, cei doi inculpați persoane fizice ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), mai multe documente false și inexacte în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau în realitate.
O parte dintre documentele depuse la APIA ar fi fost falsificate de unul dintre inculpații persoană fizică”, au precizat anchetatorii.

APIA vrea banii, plus dobânzi și penalități

Procurorii DNA au mai explicat că în baza documentelor false, inculpații au obținut de la APIA peste 377.000 de lei. APIA s-a constituit parte civilă în dosar cu peste 400.000 de lei.

”Prin aceste demersuri, inculpații ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 377.458 lei.
APIA a comunicat faptul că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 412.895 lei, la care se adaugă dobânzile și penalitățile prevăzute în legislație, calculate de la data efectuării fiecărei plăți până la data achitării integrale a debitului principal. În cauză, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin unuia dintre inculpați”, au mai precizat anchetatorii.

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

Exit mobile version