Acasă Eveniment Arestat după ce a condus băut și a ucis un pieton

Arestat după ce a condus băut și a ucis un pieton

Magistrații de la Judecătoria Craiova au dispus, luni, arestarea unui bărbat de 31 de ani, din localitatea Dioști. Acesta este acuzat că s-a urcat băut la volan, s-a răsturnat și a lovit un bărbat de 62 de ani și un stâlp al rețelei de electricitate. Bărbatul de 62 de ani a murit pe loc. Accidentul a avut loc duminică, în comuna Dioști.

Potrivit oamenilor legii, accidentul a fost provocat de un bărbat din comuna Dioști, care a condus băut.

”Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe o stradă din comuna Dioşti. La faţa locului, poliţiştii au identificat un bărbat de 31 de ani, din Dioşti, care s-ar fi răsturnat cu un autoturism pe o stradă din localitate. A lovit un pieton şi un stâlp de electricitate, care a fost doborât la pământ.
În urma impactului, pietonul, un bărbat de 62 de ani, din Dioşti, care s-ar fi aflat pe marginea drumului public, a decedat. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest. Acesta avea o concentraţie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au explicat reprezentanții IPJ Dolj.

Pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

Arestat după ce a condus băut și a provocat un accident mortal

Tot duminică, bărbatul de 31 de ani a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore. Luni, după o noapte petrecută în arest, inculpatul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Instanța a admis solicitarea anchetatorilor și a dispus arestarea incullpatului. Mandatul de arestare a fost emis pe o perioadă de 30 de zile. De asemenea, instanța a respins cererea inculpatului de plasare în arest la domiciliu sau sub controlul judiciar. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi contestată de inculpat.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version