Știri de ultima orăEvenimentAlbania: Proteste în Tirana, după moartea unui tânăr împușcat de poliție

Albania: Proteste în Tirana, după moartea unui tânăr împușcat de poliție

Ciocniri au izbucnit miercuri la Tirana, în timpul unui protest al sutelor de albanezi după ce un tânăr de 25 de ani, care a încălcat regulile legate de coronavirus, a fost împușcat mortal, potrivit www.dailysabah.com.

Mai multe sute de persoane au ieşit pe străzile orașului pentru a cere demisia ministrului de Interne, Sander Lleshaj.

Protestatarii s-au adunat în faţa clădirii Ministerului de Interne, apoi a sediului guvernului, aruncând cu pietre şi petarde înainte de a fi respinşi cu tiruri de gaze lacrimogene de forţele de intervenție.

„Jos dictatura” și „Vrem dreptate”, au scandat manifestanţii care au incendiat un brad de Crăciun.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei, Gentian Mullai, 8 agenți au fost răniţi uşor de pietre şi alte proiectile. Presa locală a informat că un jurnalist şi un manifestant au fost răniţi, de asemenea, în timpul violențelor.

Apelurile la proteste au fost lansate pe reţelele sociale după moartea lui Klodian Rasha, ucis de un poliţist în timpul restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii introduse pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Potrivit familei sale, el plecase de acasă pentru a cumpăra ţigări.

Ministrul de interne a anunţat deschiderea unei anchete pentru a stabili circumstanţele exacte ale incidentului.

Presupusul autor al focului de armă mortal a fost reţinut, potrivit Parchetului.

În ultimele săptămâni, autorităţile au impus din nou măsuri de restricţie împotriva coronaviruslui. Pandemia a făcut peste 950 de morţi în Albania, ţară cu 2,8 milioane de locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS