Acasă Eveniment Cel puțin 19 morți și zeci de răniți într-un atac armat la...

Cel puțin 19 morți și zeci de răniți într-un atac armat la Universitatea din Kabul

Atac armat sângeros la Universitatea din Kabul

Cel puțin 19 oameni au fost uciși și 22 au fost răniți după ce bărbații înarmați au luat cu asalt Universitatea Kabul, Afganistan. Atacul s-a încheiat după ore întregi de lupte cu forțele de securitate.

Hamid Obaidi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Învățământului Superior, a declarat pentru agenția de știri AFP că atacul de luni a început când oficialii guvernamentali soseau pentru deschiderea unui târg de carte iranian organizat în campus.

Forțele de ordine i-au anihilat pe atacatori

Martorii au spus că sute de studenți au fost văzuți fugind sau sărind peste zidurile campusului, potrivit aljazeera.com. „Atacul s-a încheiat, dar, din păcate, 19 persoane au fost ucise și încă 22 rănite”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian.

Mulți studenți au fost răniți

„Au fost implicați trei atacatori. Unul dintre ei s-a aruncat în aer, ceilalți doi au fost doborâți de forțele de securitate. ” Martorii au spus că atacul a urmat unei explozii în zonă și studenții au vorbit despre haos și confuzie. „Studiam în interiorul sălilor noastre de clasă, când am auzit brusc o explozie și focuri de armă”, a spus studentul Fraidoon Ahmadi, de 23 de ani. „Unii studenți au fugit … este haotic și studenții sunt îngroziți”, a adăugat el. Purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul, Ferdaws Faramerz, a declarat pentru AFP că majoritatea celor uciși erau studenți.

Exit mobile version