Acasă Eveniment Ludovic Orban: România nu se află în situația altor țări europene

Ludovic Orban: România nu se află în situația altor țări europene

Alegeri locale 2020 - Orban: ”Am votat pentru oamenii care îmi garantează că pot îmbunătăţi viaţa în comunităţile locale”

România nu se află în situația altor țări europene care au impus restricții în urma unor creșteri dramatice a numărului de cazuri de coronavirus, susţine premierul Ludovic Orban. Dacă vor fi necesare alte măsuri, vor fi luate, a adăugat premierul.

Întrebat, duminică, la Arena Națională, unde a fost amenajat un call center DSP, despre restricțiile impuse de multe țări europene, tocmai pentru a putea avea parte de o posibilă relaxare în perioada Crăciunului, Orban a suţinut că România nu se află în situaţia altor ţări europene.


„Măsurile luate de diferitele țări europene au fost în urma unor creșteri dramatice a numărului de cazuri. România nu se află în situația altor țări ca și număr de infectări și mai ales ca ritm de creștere a numărului de infectări zilnice. Noi am prevăzut astfel de măsuri, uitați-vă la Germania, a închis restaurantele, teatrele. Noi am închis peste tot unde s-a depășit rata de 3 la mie. Am interzis încă de la prelungirea stării de urgență evenimentele private de tip nunți, botezuri”, a spus Orban, citat de Hotnews.

În ce privește eventuale restricții de circulație în București, premierul a afirmat că autoritățile vor evalua efectele măsurilor care au fost adoptate în urmă cu aproape două săptămâni.
„În București va exista o decizie legată de continuarea măsurilor care au fost adoptate. Dacă vor fi necesare alte măsuri după evaluări, vom lua decizii și le vom anunța public”, a declarat Orban.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version