Acasă Eveniment 12 morţi şi zeci de mii de evacuaţi, în urma incendiilor din...

12 morţi şi zeci de mii de evacuaţi, în urma incendiilor din California

Incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii pe teritoriul statelor California, Oregon şi Washington, din vestul Statelor Unite
Incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii pe teritoriul statelor California, Oregon şi Washington, din vestul Statelor Unite

Incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii pe teritoriul statelor California, Oregon şi Washington, din vestul Statelor Unite, distrugând oraşe şi blocând lumina Soarelui în San Francisco, scrie agerpres, citând DPA.

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar circa 3.900 de imobile au fost distruse de flăcări până în prezent, a anunţat joi autoritatea statală de protecţie împotriva incendiilor.

În California, flăcările au distrus 1,25 de milioane de hectare până în prezent. Potrivit Cal Fire, agenţia pentru protecţia împotriva incendiilor, şase dintre cele mai ample 20 de incendii de vegetaţie din istoria Californiei s-au produs în 2020.

Flăcările, care au cuprins 365.000 de hectare în Oregon, au forţat zeci de mii de persoane să-şi părăsească locuinţele, iar guvernatoarea Kate Brown a avertizat că dezastrul ar putea duce la cel mai grav bilanţ de victime omeneşti şi locuinţe distruse având drept cauză incendiile de vegetaţie din istoria acestui stat.

Incendiile au făcut victime în toate cele trei state

„Nu am mai văzut niciodată o asemenea amploare de incendii scăpate de sub control pe teritoriul statului nostru“, a declarat Brown joi, în cadrul unei informări de presă.

Incendiile au făcut deja ravagii în cinci oraşe din Oregon, unde cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa. În California s-au înregistrat trei decese, iar în Washington a murit un copil, potrivit autorităţilor din fiecare stat.

În Portland, primarul Ted Wheeler a emis o stare de alertă municipală din cauza condiţiilor extreme provocate de incendii, care ameninţă vieţi omeneşti şi locuinţe atât în oraş, cât şi în zona sa metropolitană.

Autorităţile din California depun în continuare eforturi pentru a căuta 12 persoane date dispărute în ţinutul Butte din California de Nord, după ce un incendiu a izbucnit în apropierea oraşului Oroville, a anunţat şeriful Kory Honea, potrivit postului local afiliat CBS.

Oraşul San Francisco, învăluit de ceaţă portocalie

Coasta de Vest a Statelor Unite se confruntă cu o vreme neobişnuită, un strat dens de fum învăluind California, vestul statului Oregon şi Washington, potrivit lui Daniel Swain, cercetător în domeniul climei la Universitatea din California.

Miercuri dimineaţă, oraşul San Francisco era învăluit de o ceaţă portocalie, efect provocat de fumul care filtrează lumina solară. Stratul de fum a persistat în regiunea San Francisco şi joi, înrăutăţind calitatea aerului, deşi ceaţa portocalie începuse să se mai disipeze.

Exit mobile version