Acasă Eveniment VIDEO / Proteste în Piața Victoriei din București

VIDEO / Proteste în Piața Victoriei din București

Proteste în Piața Victoriei din București. George Simion, copreședintele Alianţei pentru Unirea Românilor: Suntem responsabili, protestăm civilizat și pașnic. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Proteste în Piața Victoriei din București. George Simion, copreședintele Alianţei pentru Unirea Românilor: Suntem responsabili, protestăm civilizat și pașnic. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Proteste în Piața Victoriei din București. Peste 100 de persoane au protestat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, faţă de măsurile adoptate de Guvern pentru a gestiona pandemia de COVID-19.

Jandarmii au împărţit manifestanţilor flyere pe tema prevenirii infecţiei cu noul coronavirus, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanţi ai Jandarmeriei Capitalei. Potrivit sursei citate, jandarmii le pot da măşti de protecţie protestatarilor care doresc acest lucru.

„Fiţi responsabili! Ca urmare a mesajelor din mediul online care îndeamnă la manifestaţii publice şi nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, Jandarmeria Bucureşti face următoarele precizări: Pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise.

Pentru sănătatea dumneavoastră şi protecţia celorlalţi cetăţeni, vă recomandăm să nu participaţi la astfel de evenimente. Sănătatea şi siguranţa dumneavoastră sunt prioritatea noastră! Jandarmeria Română, cu siguranţă, pentru fiecare!”, se arată într-un mesaj postat de Direcţia Generală a Jandarmi a Municipiului Bucureşti pe Facebook.

Proteste în Piața Victoriei din București. George Simion: Suntem responsabili, protestăm civilizat și pașnic

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) i-a chemat la proteste de stradă, sâmbătă şi duminică, pe toţi cetăţenii nemulţumiţi de modul în care Guvernul Orban şi preşedintele Klaus Iohannis au gestionat criza de sănătate publică generată de virusul SarCov-2 „prin încălcarea Constituţiei, a drepturilor şi libertăţilor, prin cenzura presei şi achiziţii de echipamente sanitare la preţuri nejustificat de mari”.

Suntem responsabili, protestăm civilizat și pașnic pentru statul de drept, domnia legii, supremația Constituției și împotriva tuturor trădătorilor și hoților care au condus și continuă să conducă România, este mesajul lui George Simion, copreședinte AUR.

Circa 200 de persoane s-au adunat şi vineri în Piaţa Victoriei, manifestându-şi nemulţumirea faţă de măsurile adoptate de Guvern pentru a gestiona pandemia de COVID-19. Două persoane au fost conduse la secţia de poliţie pentru identificare şi pentru luarea măsurilor legale, după ce au fost implicate într-o altercaţie, a informat Jandarmeria Capitalei.

Exit mobile version