Acasă Eveniment Apel pentru tentativă de omor

Apel pentru tentativă de omor

Cetăţean moldovean, prins la graniţă cu permis de conducere fals
Cetăţean moldovean, prins la graniţă cu permis de conducere fals

Bărbatul condmanat la 5 ani și 9 luni de închisoare pentru că a împușcat un craiovean a atacat sentința la Curtea de Apel Craiova. Este a doua oară când Curtea de Apel Craiova judecă acest dosar. Inițial, incupatul a fost condamnat la patru ani de închisoare. La apel, instanța a dispus rejudecarea dosarului.

Incidentul în urma căruia un craiovean a fost împușcat a avut loc în iulie 2018, în cartierul 1 Mai. Anchetatorii au stabilit că între inculpat și partea vătămată exista un conflict mai vechi. Motivul a fost acela că inculpatul i-ar fi furat un autoturism Lamborghini.

În noaptea de 27 iulie 2018, inculpat și partea vătămată s-au întâlnit în trafic, în Craiova. După o tamponare intenționată, a izbucnit scandalul.

„Când persoana vătămată a ajuns lângă portiera dreapta față a autoturismului Porsche, inculpatul Ș.V.C., având asupra sa un pistol, l-a îndreptat spre aceasta. Persoana vătămată a reușit să se aplece sub nivelul portierei, ridicând mâna stângă deasupra capului, imediat inculpatul executând un foc de armă. Geamul portierei s-a spart, persoana vătămată a fost împușcată la nivelul antebrațului mâinii stângi. În timp ce persoana vătămată se retrăgea spre mașină, inculpatul a mai tras câteva focuri de armă, pe geamul autoturismului“, au reținut anchetatorii.

După incident, bărbatul împușcat s-a dus la Spitalul de Urgență Craiova. În schimb, inculpatul a fugit. A fost prins în dimineața zilei de 29 iulie, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

Două condamnări la Tribunalul Dolj

Bărbatul de 34 de ani a fost trimis în judecată în decembrie 2018. A fost acuzat de tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniştii publice. În fața judecătorilor de la Tribunalul Dolj, inculpatul a recunoscut faptele. În iulie 2019 a fost condamnat la patru ani de închisoare. A urmat apelul, iar în noiembrie 2019, Curtea de Apel Craiova a dispus rejudecarea dosarului.

Dosarul s-a întors la Tribunalul Dolj, instanță care s-a pronunțat a doua oară pe 25 martie. De data aceasta, inculpatul a primit o pedeapsă de 5 ani și 9 luni de închisoare.

Și acestă sentință a fost atacată cu apel de inculpat. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova miercuri, pe 6 mai. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 11 mai.

Exit mobile version