Acasă Politica Europa Coronavirus/ Cehia începe relaxarea restricțiilor

Coronavirus/ Cehia începe relaxarea restricțiilor

Președintele Cehiei, Milos Zeman, a declarat că granița țării ar trebui să rămână închisă pentru un an pentru a preveni un val al cazurilor de coronavirus. Declarația liderului a fost făcut în contextul în care Cehia a început, astăzi, prima etapă a relaxării carantinei impusă în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Piețele fermierilor, reprezentanțele auto și unele mici afaceri se redeschid după restricțiile impuse pe data de 12 martie, notează Hotnews.

Milos Zeman a declarat pentru un post de radio că granițele ar trebui să rămână închise pentru un an. În acest timp, oamenii ar trebui să ”savureze frumusețea Cehiei rurale”.

Ministrul Sănătății, Adam Vojtěch, a spus recent nu se poate discuta de călătorii în străinătate fără restricții vara aceasta. Cehii ar putea să meargă în câteva țări selectate, unde pandemia nu s-a extins foarte mult.

Guvernul va discuta relaxarea restricțiilor de călătorie luni. Ministrul de Externe, Tomas Petricek, a spus că granițele ar trebui să se deschidă la început pentru afaceri și scopuri antreprenoriale. Cetățenii ar putea vizita țările vecine la mijlocul lui mai, în funcție de situația epidemiologică.

Exit mobile version